12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialIncendiu în postul Paștelui la casa de copii a părintelui Tănase. Primul...

Incendiu în postul Paștelui la casa de copii a părintelui Tănase. Primul incendiu a fost în postul Crăciunului 2011

Un incendiu a izbucnit, sâmbătă seară, în complexul social de la Valea Screzii, judeţul Prahova, al asociaţiei Pro Vita, înfiinţată de preotul Nicolae Tănase.

Este a doua oară când lovește dezastrul. Prima dată, focul a izbucnit în postul Crăciunului, în 2011, când a ars depozitul de alimente. În complexul social sunt copii orfani sau abandonaţi. Focul a cuprins o clădire cu două etaje care nu era locuită şi nu s-a extins la alte imobile. Conform specialiștilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, incendiul care a izbucnit sâmbătă seară a fost provocat de un rest de ţigară aruncat neglijent. Focul a afectat o clădire cu parter şi două etaje, arzând obiecte de uz gospodăresc şi mobilier. 25 de pompieri au intervenit cu şase autospeciale, operaţiunea încheindu-se după aproape trei ore.

În postul Craciunului 2011, un incendiu izbucnit în zori la așezământul din Valea Screzii unde 400 de copii și bătrâni erau în grija preotului Tănase, a mistuit în câteva ore depozitul cu alimente, cantina, clubul și o clădire în care se aflau acte, cărți și calculatoare. Incendiul a izbucnit la 4 dimineata, se pare de la un calculator. În câteva minute, prima clădire, construită acum de părintele Tănase, era în flăcări. Îngrijitorii, foști copii crescuți aici, i-au scos pe cei mici din dormitoare.

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă