15.2 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSpecialPoliţia spaniolă a confiscat 3,5 tone de haşiş şi un milion de...

Poliţia spaniolă a confiscat 3,5 tone de haşiş şi un milion de euro în numerar

Poliţia spaniolă a anunţat marţi confiscarea a 3,5 tone de haşiş şi un milion de euro în numerar în cadrul dezmembrării unei reţele ce furniza droguri în special către Franţa şi Italia, operaţiune ce a permis arestarea a 53 de persoane, transmite AFP, potrivit Mediafax.

“Persoanele arestate transportau haşişul pe autostradă până la Barcelona pentru ca mai apoi să îl distribuie în mai multe ţări europene, în special în Franţa şi Italia”, a explicat poliţia într-un comunicat, precizând că reţeaua utiliza camioane de tonaj mare pentru transport.

La conducerea organizaţiei se afla un cetăţean marocan ajutat de un spaniol care dispunea de o flotă de camioane.

În total, 53 de persoane au fost arestate dintre care patru în Franţa. Pe lângă droguri şi banii în numerar, poliţia a confiscat 40 de vehicule şi peste 200 de telefoane mobile.

Spania este principala poartă de acces în Europa pentru cocaina produsă în America de Sud şi pentru haşişul provenit din Africa de Nord.

Cele mai citite

Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, „zburat” din bordul administrativ de la Romsilva

Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, a primit recent un cadou neplăcut din partea ministrului PNL al Mediului, Apelor și Pădurilor, fiind ejectat...

Generația de Aur, ultima victorie, cu o Selecționată mondială a Stelelor: 3-2

Tricolorii au învins cu 3-2 echipa Legendelor Lumii (World Stars), pregătită de Jose Mourinho, potrivit rador.ro. Tricolorii au învins cu 3-2 echipa Legendelor Lumii (World...
Ultima oră
Pe aceeași temă