25.8 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSpecialTurcia: 45 de judecători și procurori au fost demiși, luni, din funcție

Turcia: 45 de judecători și procurori au fost demiși, luni, din funcție

45 de judecători şi procurori turci au fost demişi, luni, acesta fiind un nou episod al epurării operate în domeniul justiției după lovitura de stat eșuată, din iulie anul trecut, a informat media turcă de stat, preluată de AFP, potrivit Agerpres.

Guvernul îi acuză pentru tentativa de puci pe adepții clericului Fethullah Gulen, aflat în exil în SUA. Gulen a fost cândva un aliat al lui Erdogan, dar a intervenit o ruptură între cei doi în ultimii ani. Gulen neagă acuzațiile referitoare la puci.

Potrivit cotidianului Hurriyet, peste 4.000 de procurori și judecători au fost demiși din iulie pe motiv de presupuse legături cu mișcarea lui Gulen, denumită de autoritățile de la Ankara "organizația teroristă Fethullah".

Printre noile persoane suspendate de Consiliul suprem al judecătorilor și procurorilor se numără cei trei judecători care au ordonat eliberarea a 21 de suspecți într-un proces privind "structura mediatică" a lui Gulen, săptămâna trecută, a indicat agenția oficială Anadolu.

Inculpații în cauză nu au fost eliberați însă ca urmare a recursului față de respectiva măsură, iar noi mandate de arestare au fost emise contra acestora, a precizat Anadolu.

Un număr de 29 de suspecți, printre care popularul cântăreț Atilla Tas, sunt în prezent judecați, acuzați de apartenență la un grup terorist armat, potrivit Hurriyet.

Printre inculpați figurează mai mulți jurnaliști din diferite medii, dar și un bărbat acuzat de a fi utilizat un cont Twitter sub pseudonimul Fuat Avni. Acest cont a publicat în special dezvăluiri jenante despre anturajul președintelui Erdogan.

Cele mai citite

Românii au „invadat” Arena Națională. Record de asistență la meciul „Generației de Aur”

Meciul de retragere al „Generației de Aur” a stabilit un nou record de asistență pentru Arena Națională, 54.967 de spectatori fiind în tribunele stadionului...

Atac cu cuțitul în metroul din Lyon! Trei persoane rănite

Trei persoane au fost rănite duminică într-un atac cu cuțitul în metroul din orașul francez Lyon, au anunțat autoritățile, potrivit Reuters. Un suspect a fost...

Ministrul Agriculturii: România ar putea obţine 30 de milioane de tone de porumb anual

România ar putea obţine într-un an 30 de milioane de tone de porumb de pe două milioane de hectare de teren, după finalizarea programului...
Ultima oră
Pe aceeași temă