11.7 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialTurcia: 45 de judecători și procurori au fost demiși, luni, din funcție

Turcia: 45 de judecători și procurori au fost demiși, luni, din funcție

45 de judecători şi procurori turci au fost demişi, luni, acesta fiind un nou episod al epurării operate în domeniul justiției după lovitura de stat eșuată, din iulie anul trecut, a informat media turcă de stat, preluată de AFP, potrivit Agerpres.

Guvernul îi acuză pentru tentativa de puci pe adepții clericului Fethullah Gulen, aflat în exil în SUA. Gulen a fost cândva un aliat al lui Erdogan, dar a intervenit o ruptură între cei doi în ultimii ani. Gulen neagă acuzațiile referitoare la puci.

Potrivit cotidianului Hurriyet, peste 4.000 de procurori și judecători au fost demiși din iulie pe motiv de presupuse legături cu mișcarea lui Gulen, denumită de autoritățile de la Ankara "organizația teroristă Fethullah".

Printre noile persoane suspendate de Consiliul suprem al judecătorilor și procurorilor se numără cei trei judecători care au ordonat eliberarea a 21 de suspecți într-un proces privind "structura mediatică" a lui Gulen, săptămâna trecută, a indicat agenția oficială Anadolu.

Inculpații în cauză nu au fost eliberați însă ca urmare a recursului față de respectiva măsură, iar noi mandate de arestare au fost emise contra acestora, a precizat Anadolu.

Un număr de 29 de suspecți, printre care popularul cântăreț Atilla Tas, sunt în prezent judecați, acuzați de apartenență la un grup terorist armat, potrivit Hurriyet.

Printre inculpați figurează mai mulți jurnaliști din diferite medii, dar și un bărbat acuzat de a fi utilizat un cont Twitter sub pseudonimul Fuat Avni. Acest cont a publicat în special dezvăluiri jenante despre anturajul președintelui Erdogan.

Cele mai citite

Ursula von der Leyen ia în calcul o înțelegere cu extrema dreaptă după alegerile europarlamentare

În cadrul dezbaterii de la Maastricht, organizată de POLITICO şi Studio Europa Maastricht, aceasta a dat de înţeles că ar fi deschisă pentru o...

Opt persoane au murit într-un restaurant din Beirut în urma unui incendiu porvocat de explozia unei butelii de gaz

Un incendiu provocat de explozia unei butelii de gaz a ucis marţi cel puţin opt persoane într-un restaurant din capitala Libanului, Beirut, au informat...

Alegerea eficientă a unei pompe de apă: Ghid complet pentru maximizarea performanței

Alegerea corectă a unei pompe de apă este esențială atât pentru eficiența energetică, cât și pentru îndeplinirea eficientă a cerințelor specifice fiecărui proiect. Fie...
Ultima oră
Pe aceeași temă