17.8 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialUK: Reducerea ratingului SUA era previzibilă

UK: Reducerea ratingului SUA era previzibilă

Ministrul britanic al Comerţului, Vince Cable, a apreciat sâmbătă că reducerea ratingului Statelor Unite de către Standard&Poors era “complet previzibilă”, după lupta din Congresul american pentru ridicarea plafonului datoriei publice, informează Mediafax.

“Este o consecinţă complet previzibilă a haosului creat de Congres în urmă cu câteva săptămâni, când ei (congresmenii) nu reuşeau să se înţeleagă cu privire la ridicarea plafonului datoriei”, a declarat Cable pentru postul de televiziune britanic Sky News.

“Dar acum s-au înţeles asupra subiectului, iar situaţia Statelor Unite este destul de solidă”, a apreciat oficialul britanic.

Statele Unite au pierdut ratingul de top AAA din partea Standard&Poors, pentru prima dată în istoria lor.

Agenţia de evaluare financiară şi-a jusitifcat decizia prin îngrijorările cu privire la deficitul bugetului şi datoriile SUA.
În urmă cu trei ani, pieţele financiare se concentrau “asupra băncilor şi stabilităţii băncilor, iar acum pe

datoriile guvernelor”, a remarcat Cable, afirmând că Marea Britanie este într-o “situaţie relativ bună”.
“Noi avem un program foarte clar pentru rezolvarea” problemei deficitului public, a subliniat el, făcând referire la politica de rigoare angajată de Guvernul conservatorului David Cameron.

Cele mai citite

Armata Română deschide o nouă campanie de recrutare

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a început o nouă campanie de recrutare pentru soldați și gradați profesioniști. Aceasta este a doua campanie de acest tip din...

Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat. Este în stare gravă. Un agresor a fost reținut

Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat și a fost transportat la un spital. UPDATE: Starea premierului Slovaciei este gravă. El a fost internat la...

Ajutorul pentru Ucraina produce divergențe între România și SUA. Președintele Iohannis ar ceda un sistem Patriot dar vrea ceva “în schimb”

Președintele României, șeful Senatului, șeful Guvernului și ministrul Apărării au opinii divergente cu privire la cererea formulată de Statele Unite ca România să cedeze...
Ultima oră
Pe aceeași temă