13.4 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialUK: Reducerea ratingului SUA era previzibilă

UK: Reducerea ratingului SUA era previzibilă

Ministrul britanic al Comerţului, Vince Cable, a apreciat sâmbătă că reducerea ratingului Statelor Unite de către Standard&Poors era “complet previzibilă”, după lupta din Congresul american pentru ridicarea plafonului datoriei publice, informează Mediafax.

“Este o consecinţă complet previzibilă a haosului creat de Congres în urmă cu câteva săptămâni, când ei (congresmenii) nu reuşeau să se înţeleagă cu privire la ridicarea plafonului datoriei”, a declarat Cable pentru postul de televiziune britanic Sky News.

“Dar acum s-au înţeles asupra subiectului, iar situaţia Statelor Unite este destul de solidă”, a apreciat oficialul britanic.

Statele Unite au pierdut ratingul de top AAA din partea Standard&Poors, pentru prima dată în istoria lor.

Agenţia de evaluare financiară şi-a jusitifcat decizia prin îngrijorările cu privire la deficitul bugetului şi datoriile SUA.
În urmă cu trei ani, pieţele financiare se concentrau “asupra băncilor şi stabilităţii băncilor, iar acum pe

datoriile guvernelor”, a remarcat Cable, afirmând că Marea Britanie este într-o “situaţie relativ bună”.
“Noi avem un program foarte clar pentru rezolvarea” problemei deficitului public, a subliniat el, făcând referire la politica de rigoare angajată de Guvernul conservatorului David Cameron.

Cele mai citite

Ghid complet despre tâmplărie din aluminiu

Tâmplăria din aluminiu a devenit o alegere populară pentru multe proiecte de construcție și renovare datorită proprietăților sale durabile și esteticii versatile. În acest...

Alegerea eficientă a unei pompe de apă: Ghid complet pentru maximizarea performanței

Alegerea corectă a unei pompe de apă este esențială atât pentru eficiența energetică, cât și pentru îndeplinirea eficientă a cerințelor specifice fiecărui proiect. Fie...

Prințul de Wales întrebat despre soție și copii: „Toţi sunt bine, mulţumesc. Da, suntem bine”

„ Vă supăraţi dacă vă întreb cum se simt soţia şi copiii dumneavoastră?" a fost întrebat prinţul de Wales de o femeie, potrivit actualitate.org. El...
Ultima oră
Pe aceeași temă