25.7 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialConsilier: Turcia intensifică presiunea diplomatică asupra Siriei

Consilier: Turcia intensifică presiunea diplomatică asupra Siriei

Turcia intensifică presiunea diplomatică asupra Siriei, pentru soluţionarea paşnică a conflictului, a declarat un consilier al premierului turc Recep Tayyip Erdogan, relatează NewsIn.

“Încercăm să convingem partea siriană să facă alegeri raţionale”, a spus profesorul Nabi Avci.

Avci este fostul consilier politic principal al premierului şi nou ales în Parlament din partea partidului la putere AKP.

El a subliniat relaţia strânsă a Turciei cu Siria şi a spus că Ankara acţionează din culise pentru a cere regimului sirian să înceteze violenţele şi să facă reforme.

Erdogan, unul dintre puţinii lideri în contact cu preşedintele sirian Assad, a criticat recent regimul, spunând că acţiunile forţelor siriene sunt “inumane”.

Premierul turc s-a întâlnit ieri cu trimisul preşdintelui sirian, pentru a discuta despre relaţiile bilaterale, inclusiv despre afluxul de refuigiaţi sirieni în Turcia.

Numind Turcia o “insulă de stabilitate” într-o regiune zguduită de revolte, Avci a spus că Ankara vrea să ajute ţările învecinate să parcurgă schimbarea cu bine.

Cele mai citite

Dosar penal după ce un marinar bulgar a fost găsit mort în dreptul Podului Prieteniei de la Giurgiu

Trupul unui marinar bulgar care a căzut în fluviul Dunărea în timpul acostării unei nave în Portul Giurgiu a fost găsit în dreptul Podului...

România s-a calificat în optimile de finală ale EURO 2024 de pe primul loc al grupei E

România s-a calificat pentru a doua oară în istorie în optimile campionatului european de fotbal.Toate cele patru echipe au terminat la egalitate de puncte,...

Julian Assange, liber, după un acord cu justiția americană

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, a pledat miercuri culpabil de încălcarea Legii americane privind spionajul în faţa unui tribunal din Insulele Mariane de Nord, un...
Ultima oră
Pe aceeași temă