33.1 C
București
marți, 18 iunie 2024
AcasăSpecialConsilier: Turcia intensifică presiunea diplomatică asupra Siriei

Consilier: Turcia intensifică presiunea diplomatică asupra Siriei

Turcia intensifică presiunea diplomatică asupra Siriei, pentru soluţionarea paşnică a conflictului, a declarat un consilier al premierului turc Recep Tayyip Erdogan, relatează NewsIn.

“Încercăm să convingem partea siriană să facă alegeri raţionale”, a spus profesorul Nabi Avci.

Avci este fostul consilier politic principal al premierului şi nou ales în Parlament din partea partidului la putere AKP.

El a subliniat relaţia strânsă a Turciei cu Siria şi a spus că Ankara acţionează din culise pentru a cere regimului sirian să înceteze violenţele şi să facă reforme.

Erdogan, unul dintre puţinii lideri în contact cu preşedintele sirian Assad, a criticat recent regimul, spunând că acţiunile forţelor siriene sunt “inumane”.

Premierul turc s-a întâlnit ieri cu trimisul preşdintelui sirian, pentru a discuta despre relaţiile bilaterale, inclusiv despre afluxul de refuigiaţi sirieni în Turcia.

Numind Turcia o “insulă de stabilitate” într-o regiune zguduită de revolte, Avci a spus că Ankara vrea să ajute ţările învecinate să parcurgă schimbarea cu bine.

Cele mai citite

Schimbare importantă de la 1 ianuarie 2025! Ministerul Finanțelor anunță introducerea obligatorie

Ministerul Finanțelor continuă măsurile împotriva evaziunii fiscale și introduce obligatoriu, de la 1 ianuarie 2025, facturarea electronică pentru relația între companii și consumatorii finali...

Ședință comună a guvernelor României și Bavariei, în Germania. Participă prim-miniștrii Marcel Ciolacu și Markus Söder

Premierul României, Marcel Ciolacu, și premierul Statului Liber Bavaria, Markus Söder, vor conduce ședința comună a celor două guverne, în ziua de 18 iunie...

Rusia – Ucraina, ziua 846: Rutte promite că Olanda va continua să sprijine Kievul

Premierul olandez în exerciţiu, Mark Rutte, a asigurat că viitorul guvern, în care un rol esenţial îl va juca extrema dreaptă, dar în care...
Ultima oră
Pe aceeași temă