12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialAndreea Pora: Demolarea DNA. Va supraviețui Kövesi? | OPINIE REVISTA 22

Andreea Pora: Demolarea DNA. Va supraviețui Kövesi? | OPINIE REVISTA 22

Lui Kövesi i se pot reproșa multe, însă în actuala criză trebuie admis că nu poate fi tolerată existența în DNA a unor procurori-cârtiță, care își înregistrează pe furiș colegii și șefii și îi dau în primire televiziunilor mogulești.

Instalarea la Palatul Victoria a creaturii nu­mi­te Guvernul Dragnea 2 coincide, nicio mirare, cu ofensiva (mi-e teamă că finală de data aceasta) împotriva șefei DNA, Laura Codruța Kövesi. Evenimentele din ul­timele două săptămâni arată o instituție aflată sub un du­blu asalt: obișnuitele deja pre­siuni politice și campanii de linșaj, combinate cu un răz­boi declanșat chiar în in­te­riorul DNA.

Văzând că n-o rezolvă pe Kö­vesi cu Black Cube-ul, „cu­cu­veaua mov“,întâlnirile vir­tua­le din vie-sufragerie, co­mi­ții­le parlamentare, ordonanțele de urgență, mo­dificările codurilor penale și decizii ale CCR, frăția borfașilor de pretutindeni a trecut la ac­țiunea, testată deja de alții mai deștepți decât ei, „divide et impera“. Mai pe ro­mâ­nește, gă­sește o cârtiță-două, frustrată dacă se poate, promite-i funcții, pune-o să dea din casă și res­tul merge de la sine. Este exact ce­ea ce s-a întâmplat cu înregistrările făcute pe ascuns la o ședință ținută de șefa DNA în luna martie și livrate televiziunii infractorului Ghi­ță în plin scandal al moțiunii de cenzură PSD contra PSD. Înregistrările par „lucrate“, lui Kövesi fi­indu-i puse în gură expresii de ge­nul „mân­ca-ți-aș“ și altele din același re­gistru.

Citește continuarea textului în Revista 22

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă