31.4 C
București
sâmbătă, 22 iunie 2024
AcasăSpecialȘeful partidului „La Republique en Marche”, audiat în legătură cu o...

Șeful partidului „La Republique en Marche”, audiat în legătură cu o afacere imobiliară

Șeful grupului „La Republique en Marche”, formațiunea președintelui francez Emmanuel Macron, a fost audiat de poliție, în cadrul unei investigații asupra unei afaceri imobiliare din 2011, informează agenția DPA, citată de Agerpres.

Procurorul din Brest, Eric Mathais, a confirmat pentru agenția DPA că Richard Ferrand, șeful partidului „La Republique en Marche” în Adunarea Națională, a fost audiat cu o zi înainte.

În iunie, Mathais a deschis o anchetă preliminară asupra închirierii în 2011 de către o asociație de asigurări de sănătate condusă de Ferrand a unei proprietăți de la partenerul său. Ferrand și-a apărat în mod repetat acțiunile, declarând că acest contract cu partenerul său a fost cel mai bun dintre cele trei oferte prezentate fondului de asigurări Mutuelles de Bretagne. Ferrand, un aliat apropiat al lui Macron, a fost numit ministru pentru coeziunea teritorială în primul guvern format după ultimele alegeri din 7 mai.

Cu toate acestea, el nu a fost nominalizat din nou în remanierea ce a urmat după alegerile parlamentare de luna trecută, candidând în schimb cu succes la președinția LREM, formațiune majoritară în Adunarea Națională.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă