31 C
București
luni, 3 iunie 2024
AcasăAlegeri 2016Botiş spune că anul acesta nu a preconizat să mai facă disponibilizări...

Botiş spune că anul acesta nu a preconizat să mai facă disponibilizări din Ministerul Muncii

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că anul acesta nu a preconizat să mai facă disponibilizări din Ministerul Muncii, fiind obligat, dimpotrivă, să îi reangajeze pe cei care au câştigat procese împotriva ministerului, potrivit Mediafax.

Ioan Botiş a răspuns astfel unei întrebări referitoare la eventuale disponibilizări de personal, în acest an, din cadrul ministerului pe care acesta îl conduce.

“Eu nu am preconizat disponibilizări în Ministerul Muncii. Am ajuns la 10.350 de persoane. Sigur că mai sunt încă persoane care nu au fost disponibilizate după reforma promovată de domnul ministru Şeitan pentru că sunt în concedii de boală sau ne-au acţionat în judecată. Sigur pe cei care au câştigat în instanţă trebuie să îi reintegrăm. Am asemenea cazuri la agenţiile de prestaţii sociale”, a declarat Botiş.

El a precizat că sunt deja zece astfel de cazuri, dar organigrama nu va mai fi mărită fiindcă, odată cu desfiinţarea cărţilor de muncă, vor fi transferaţi câte trei oameni de la Inspecţia Muncii la agenţiile judeţene de prestaţii sociale.

“Deja sunt zece cazuri în care oamenii au câştigat în instanţă şi eu sunt obligat, conform legii, să îi reintegrez la locul de muncă, dar prin această mişcare (de oameni – n.r.) de la Inspecţia Muncii către AJPS am posibilitatea de a-i reintegra fără să măresc organigrama. Deci vor intra în locurile rămase libere în urma transferului de la Inspecţia Muncii către agenţiile judeţene de prestaţii sociale”, a spus Botiş.

Cele mai citite

PNL va avea candidat propriu pentru Președinția României, cel mai probabil fiind Nicolae Ciucă

PNL va avea un candidat propriu pentru funcția de președinte al României, la alegerile din toamna anului 2024, excluzându-se ideea ca PNL să susțină...

recunoașterea și gestionarea bolilor copilăriei

Bolile copilăriei reprezintă acele afecțiuni care apar, în mod tipic, la copiii de vârstă mică. Din această categorie fac parte, printre altele, varicela,...

Două eleve au ajuns la spital după un banchet la care s-ar fi consumat alcool și droguri

Două eleve de la un liceu teoretic din orașul Otopeni au fost transportate la spital, după ce au participat la un banchet la care...
Ultima oră
Pe aceeași temă