22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăInternaționalAutorităţile din Berlin au interzis o bătaie generală cu bulgări, la care...

Autorităţile din Berlin au interzis o bătaie generală cu bulgări, la care urmau să participe 8.000 de persoane

O bătaie de proporţii cu bulgări de zăpadă, ce urma să aibă loc în 1 ianuarie la Berlin şi la care ar fi participat circa 8.000 de persoane, a fost interzisă, au anunţat autorităţile locale, informează NewsIn.

În 10 ianuarie 2009, o primă bătaie de acest fel, între locuitorii din cartierele limitrofe Kreuzberg şi Neukölln, a reunit circa 500 de persoane.

Organizatorul, Ruwen Warnke, a convocat pe internet o nouă bătaie, în parcul Hasenheide, care separă cele două cartiere. Circa 8.000 de persoane şi-au anunţat participarea, iar organizatorul a cerut o autorizaţie de la primărie. Însă autorităţile au refuzat să o acorde, de teamă că parcul va fi distrus.

“O astfel de mulţime ar fi incontrolabilă şi ar fi prea mult de cerut poliţiei. De altfel, cu o astfel de mulţime, ar exista cu siguranţă pagube pentru tufişurile şi arborii din parc”, a precizat un oficial.  

Potrivit presei, lupta ar putea avea totuşi loc pe fostul aerodrom Tempelhof, care a fost închis în 2008. Însă autorităţile au anunţat că nu au primit încă o cerere în acest sens.

Berlinul a înregistrat în decembrie cele mai abundente ninsori după 1908, potrivit meteorologilor.

La sfârşitul lunii noiembrie, o altă bătaie cu bulgări, ce a avut loc la Leipzig, în estul ţării, a degenerat, cei peste 500 de participanţi aruncând în maşini, autobuze şi poliţişti atât cu zăpadă, cât şi cu pietre, sticle şi petarde.

Doi poliţişti au fost răniţi şi o maşină de poliţie a fost avariată, O parte dintre participanţi făceau parte din grupări de extremă-stânga, potrivit forţelor de ordine.

Cele mai citite

Iga Swiatek, campioană la Foro Italico. Poloneza a realizat „dubla” Madrid – Roma

Poloneza Iga Swiatek, liderul clasamentului mondial feminin, și-a adjudecat al 21-lea titlu al carierei, după ce s-a impus în finala turneului WTA de la...

Avertisment al Poliției Române și al Asociației Române a Băncilor

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică și Asociația Română a Băncilor atrag atenția, prin intermediul proiectului național de conștientizare Siguranta Online, cu privire...

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, crede că oxigenul este un gaz inflamabil. Nicușor Dan, primarul Capitalei, îl crede

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, politician foarte cunoscut în cadrul USR, susține că oxigenul este un gaz inflamabil. Inclusiv în prospectele unor produse tip...
Ultima oră
Pe aceeași temă