19.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăInternaționalAutorităţile din Berlin au interzis o bătaie generală cu bulgări, la care...

Autorităţile din Berlin au interzis o bătaie generală cu bulgări, la care urmau să participe 8.000 de persoane

O bătaie de proporţii cu bulgări de zăpadă, ce urma să aibă loc în 1 ianuarie la Berlin şi la care ar fi participat circa 8.000 de persoane, a fost interzisă, au anunţat autorităţile locale, informează NewsIn.

În 10 ianuarie 2009, o primă bătaie de acest fel, între locuitorii din cartierele limitrofe Kreuzberg şi Neukölln, a reunit circa 500 de persoane.

Organizatorul, Ruwen Warnke, a convocat pe internet o nouă bătaie, în parcul Hasenheide, care separă cele două cartiere. Circa 8.000 de persoane şi-au anunţat participarea, iar organizatorul a cerut o autorizaţie de la primărie. Însă autorităţile au refuzat să o acorde, de teamă că parcul va fi distrus.

“O astfel de mulţime ar fi incontrolabilă şi ar fi prea mult de cerut poliţiei. De altfel, cu o astfel de mulţime, ar exista cu siguranţă pagube pentru tufişurile şi arborii din parc”, a precizat un oficial.  

Potrivit presei, lupta ar putea avea totuşi loc pe fostul aerodrom Tempelhof, care a fost închis în 2008. Însă autorităţile au anunţat că nu au primit încă o cerere în acest sens.

Berlinul a înregistrat în decembrie cele mai abundente ninsori după 1908, potrivit meteorologilor.

La sfârşitul lunii noiembrie, o altă bătaie cu bulgări, ce a avut loc la Leipzig, în estul ţării, a degenerat, cei peste 500 de participanţi aruncând în maşini, autobuze şi poliţişti atât cu zăpadă, cât şi cu pietre, sticle şi petarde.

Doi poliţişti au fost răniţi şi o maşină de poliţie a fost avariată, O parte dintre participanţi făceau parte din grupări de extremă-stânga, potrivit forţelor de ordine.

Cele mai citite

Universitatea Craiova – FCSB 2-0! Oltenii lui Gâlcă au bătut noua campioană

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-0 în fața noii campioane FCSB, pe teren propriu, în etapa cu numărul opt din play-off-ul Ligii...

Analiză: Trei din patru companii nu reușesc să gestioneze în mod eficient mobilitatea resurselor umane

Doar unul din patru angajatori (25%) dispune de o funcție de mobilitate pe deplin dezvoltată, iar trei sferturi (75%) nu reușesc să profite de...

Universitatea Craiova – FCSB 2-0! Oltenii lui Gâlcă au bătut noua campioană

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-0 în fața noii campioane FCSB, pe teren propriu, în etapa cu numărul opt din play-off-ul Ligii...
Ultima oră
Pe aceeași temă