21.3 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialFurturile de oi din Marea Britanie, intensificate în urma crizei economice

Furturile de oi din Marea Britanie, intensificate în urma crizei economice

Fermierii britanici se confruntă, de aproximativ un an şi jumătate, cu o creştere alarmantă a numărului furturilor de oi, în contextul în care preţul cărnii a crescut, iar criza economică îşi face simţită prezenţa, relatează The Independent, citat de Mediafax.

Poliţiştii locali s-au plâns, de asemenea, de existenţa unor grupări infracţionale care s-au specializat în furtul de oi, pe care le ademenesc din turme, îndepărtându-le de ferme.

Autorităţile consideră că principalii factori din spatele acestui fenomen sunt preţul mare al cărnii şi recesiunea. Preţul cărnii de oaie a crescut de la 2,70 lire sterline la 4,80 de lire pe kilogram.

Una din cele mai afectate zone este Northumbria, unde peste 400 de oi au fost furate în ultimele luni.

Totodată, poliţiştii din West Mercia, responsabili de zonele Worcestershire, Herefordshire şi Shropshire au anunţat că peste 160 de oi au fost furate în perioada 2009-2010, dublu faţă de anul precedent.

Într-unul din cele mai grave cazuri, 271 de oi olandeze au fost furate de la o fermă din Lancashire, de către o grupare infracţională care a încărcat animalele într-un camion.

Cele mai citite

EURO 2024: Ungaria-Elveția 1-3. Căpitanul maghiar Dominik Szoboszlai a intrat în istorie

Ungaria - Elveția, cel de-al doilea meci al Campionatului European din Germania, s-a încheiat cu succesul elvețienilor, scor 3-1, potrivit Digi Sport 1. Partida de...

Apel pentru justiție în dosarele crimelor de genocid și fratricid din 22-30 decembrie 1989 și 13-15 iunie 1990

Următorul document se adresează președintelui României Klaus Iohannis, liderilor coaliției de guvernare Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, precum și ministrului Justiției Alina Gorghiu. Către Președintele României...

VIDEO. Messi, pe val înainte de Copa America. Argentinianul a reușit dubla într-un amica cu Guatemala

"Magicianul" Leo Messi, de neoprit înainte de Copa America. Starul din MLS a înscris două goluri pentru Argentina în ultimul meci de pregătire pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă