17.8 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialComuniştii moldoveni încep să-l părăsească pe Voronin

Comuniştii moldoveni încep să-l părăsească pe Voronin

Vladimir Plahotniuc, fost aliat al lui Voronin, a părăsit Partidul Comuniştilor pentru Partidul Democrat al lui Marian Lupu. Acum, unele voci susţin că încearcă să convingă mai mulţi deputaţi comunişti să se alăture PDM-ului pentru a creşte potenţialul formaţiunii în eventualitatea formării unei coaliţii pro-occidentale, scrie realitatea.net.

Au început speculaţiile post-alegeri la Chişinău. Se zvoneşte că mai mulţi parlamentari comunişti ar fi pe punctul de a părăsi partidul lui Vladimir Voronin, fără o ţintă precisă însă. Momentan nu se întrevede nicio alianţă, dar în spatele uşilor închise sunt numărate atent toate mandatele.

În centrul speculaţiilor se află un controversat om de afaceri moldovean, Vladimir Plahotniuc. Fost aliat al lui Voronin, acesta a părăsit Partidul Comuniştilor pentru Partidul Democrat al lui Marian Lupu. Acum, unele voci susţin că încearcă să convingă mai mulţi deputaţi comunişti să se alăture PDM-ului pentru a creşte potenţialul formaţiunii în eventualitatea formării unei coaliţii pro-occidentale. Presa moldoveană are şi un alt scenariu. O alianţă între comunişti şi democraţi, cu Marian Lupu viitor preşedinte. În opinia liderului Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, sigura variantă este păstrarea Alianţei pentru Europa.

Conform rezultatelor finale ale scrutinului de duminică din Republica Moldova, Partidul Comuniştilor a obţinut 42 de mandate în Parlamentul de la Chişinău, Partidul Liberal-Democrat 32, Partidul Democrat 15, iar Partidul Liberal 12.

Cele mai citite

Ajutorul pentru Ucraina produce divergențe între România și SUA. Președintele Iohannis ar ceda un sistem Patriot dar vrea ceva “în schimb”

Președintele României, șeful Senatului, șeful Guvernului și ministrul Apărării au opinii divergente cu privire la cererea formulată de Statele Unite ca România să cedeze...

Armata Română deschide o nouă campanie de recrutare

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a început o nouă campanie de recrutare pentru soldați și gradați profesioniști. Aceasta este a doua campanie de acest tip din...

Percheziții ale Parchetului European în Capitală, pentru fraude cu echipamente medicale în timpul pandemiei

Parchetul European anunţă că a efectuat, astăzi, cinci percheziţii în Bucureşti, în cadrul unei anchete privind o fraudă de 8 milioane de euro care...
Ultima oră
Pe aceeași temă