22.8 C
București
marți, 25 iunie 2024
AcasăSpecialRusia trage semnalul de alarmă: Europa ar putea avea probleme în alimentarea...

Rusia trage semnalul de alarmă: Europa ar putea avea probleme în alimentarea cu petrol

Compania rusă Transneft intenţionează să înştiinţeze oficial consumatorii europeni şi ţările de tranzit în legătură cu posibile nereguli care ar putea să apară în livrările de petrol rusesc. Cauza ar fi pornirea tranzitului în ambele direcţii pe oleoductul Odessa-Brody, a declarat purtătorul de cuvânt al Transneft, Igor Demin.

Având în vedere punerea în funcţiune pe ambele sensuri a oleoductului Odessa (Ucraina) – Brody (Polonia), livrările pentru export au fost direcţionate spre Occident pe tronsonul secund, încărcat la capacitate maximă, de 17,05 mil. tone de ţiţei pe an, scrie RIA Novosti, citată de HotNews.

Deocamdată, oleoductul funcţionează normal, dar există riscul unor nereguli din cauza încărcării la maxim a conductei de transport, susţine Transneft. Prin urmare, pot exista unele probleme în furnizarea cu petrol a Cehiei, Ungariei, Slovaciei, Croaţiei şi regiunilor de sud ale Germaniei.

Cele mai citite

Iohannis le arată Tricolorilor că n-a fost așa rău cu Belgia: pe el Rutte l-a bătut de la vestiare

Ilustrație: Marian Avramescu Spre deosebire de prima partidă a Naționalei României la Turneul Final al Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2024, în care...

Când un viitor rege britanic face selfie cu Taylor Swift

Se schimbă paradigma de valori a lumii! Dacă înainte, ziua de naștere a unui viitor rege era celebrată cu multă solemnitate, astăzi, rolurile se...
Ultima oră
Pe aceeași temă