20 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialCăutaţi idei originale

Căutaţi idei originale

Una din dorinţele care motivează începerea unei renovări este personalizarea locuinţei. Găsirea unor soluţii originale de reamenajare a spaţiului este poate cea mai dificilă sarcină cu care se confruntă proprietarii.

Potenţialul de inovare pe care îl oferă materialele de pe piaţă este greu de epuizat. Singurul lucru pe care trebuie să îl faceţi este să stabiliţi câteva idei de bază ale renovării, după care puteţi să lăsaţi frâu liber imaginaţiei. Pentru a vă convinge, vom apela la un exemplu simplu, dar elocvent. Avem un apartament cu două camere decomandate. Una din ideile de bază ale proprietarilor a fost deschiderea spaţiului în zona de la intrare. A doua idee a fost construirea unui volum din gipscarton care să delimiteze zona de lucru a bucătăriei de restul spaţiului. De aici încolo a intervenit partea creativă a tuturor celor implicaţi. Mai întâi, doamna familiei a spus că nu doreşte un volum colţuros în mijlocul camerei. Soluţia a fost simplă: lungimea liberă a volumului a fost decupată după o linie curbă. În continuare, meşterul a sugerat că volumul ar trebui să fie finisat în aşa fel încât să se armonizeze cu celelalte elemente ale zonei deschise. În consecinţă, el a conceput un design care a integrat armonios costrucţia în ansamblu, dar a şi făcut-o originală.

Scheletul metalic a fost construit din profile UW30 (care au fost fixate pe tavan, perete şi pardoseală) şi CD60 (care au fost fixate în cele de pe tavan şi pardoseală, ca montanţi) (foto 1). Meşterii au introdus toate cablurile elctrice care deservesc bucătăria în volum, astfel au eliminat necesitatea spargerii peretelui. Plăcile din gipscarton au fost măsurate, trasate şi decupate, după care au fost fixate pe structura metalică. Extremităţile curbe au fost armate, în interior, cu profile UW30 (foto 2). Volumul a fost decorat cu 12 plăci de PAL meleminat, de dimensiuni diferite şi de culoare oranj. După ce au fost poziţionate pe pardoseală, plăcile din PAL au fost aplicate pe volumul din gipscarton cu ajutorul siliconului sanitar. Montajul s-a făcut de jos în sus (foto 3).  

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă