22.1 C
București
luni, 24 iunie 2024
AcasăSportMoţiunea simplă a PSD pe tema Sănătăţii a fost respinsă

Moţiunea simplă a PSD pe tema Sănătăţii a fost respinsă

Moţiuna simplă iniţiată de PSD, cu tema “Sănătatea – între umilinţa oamenilor şi neputinţa Ministerului Sănătăţii”, a fost respinsă luni de Senat, fiind înregistrate 53 de voturi “pentru”, 61 “împotrivă” şi trei abţineri, potrivit Mediafax.

Senatorii s-au pronunţat asupra moţiunii prin vot electronic secret. Iniţiatorii moţiunii, 40 de senatori PSD, solicitau reconsiderarea finanţării sistemului sanitar şi alocarea a cel puţin 6% din PIB pentru sănătate în anul 2011 şi următorii ani, alocarea de sume la proxima rectificare bugetară pentru susţinerea programelor naţionale de sănătate, reevaluarea grilei de salarizare a personalului medical şi găsirea de soluţii stimulative care să stopeze migraţia medicilor şi a asistentelor medicale, deblocarea posturilor din sistemul sanitar românesc.

La dezbaterile din plenul Senatului a participat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, care a declarat că moţiunea cuprinde “acuzaţii nefondate, nedrepte şi răuvoitoare”. El a susţinut că această moţiune reprezintă o “autoacuzare” a colegilor din PSD şi s-a declarat dezamăgit de esenţa şi scopurile acestui demers.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă