12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialCod rosu: inundatii pe Jiu

Cod rosu: inundatii pe Jiu

Hidrologii au emis o avertizare cod rosu pentru bazinul Jiului. In seara de luni, in jurul orei 22:00, este asteptat un varf al viiturii de pe Jiu, in localitatea Racari. Aici, apa va depasi cu circa 10 centimetri cota maxima. Codru Vrabie, hidrolog INGHA, a anuntat ca s-au oprit ploile in bazinul Jiului si, in afara problemelor din Racari, nu exista alte pericole. Localnicii din Racari ar putea fi evacuati, doar daca autoritatile din zona decid acest lucru, in functie de nivelul la care se va ridica Jiul.

Extrem de frig in toata tara pentru aceasta perioada a anului. Meteorologii spun ca luni va cadea lapovita si ninsoare in Muntenia si Oltenia. In plus, ploile abundente au creat probleme in judetele din sud-vestul tarii. Zeci de case din Mehedinti si Dolj sunt izolate, dupa ce paraiele iesite din matca au rupt mai multe podete. Ploile si vantul dau de furca si locuitorilor din Bucuresti, Gorj, Olt si Valcea.

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă