23.8 C
București
luni, 24 iunie 2024
AcasăSpecialVIDEO: CsiR Robotics, un proiect internațional conceput de patru elevi de generală...

VIDEO: CsiR Robotics, un proiect internațional conceput de patru elevi de generală din București

4 elevi de gimnaziu de la Școală nr. 174 „Constantin Brâncuși” au obținut recent primul loc la competiția mondialムde inventicムși proiectare auto, în cadrul concursului anual Honeywell. Elevii români au concurat alături de echipe mari din SUA, Elveția, Mexic, China și Franța. Pentru performanța lor, cei patru vor pleca la Londra pentru a fi prezenți la un eveniment de specialitate dedicat tinerilor inventatori.

Rareș Ștefan Roșu, Mara Iordache, Alexandru Tudor Sima și Mihai Chelariu, sub coordonarea doamnei profesoare Aurelia Gheorghe, au reușit să bată echipe cu experiență din orașe precum Chicago, New York, Zurich, Beijing, Paris și Ciudad de Mexico. Practic, cei patru adolescenți, colegi de clasa a-VII-a, au avut o concurență de aproape 400 de elevi din peste 50 de orașe.

CITEȘTE ȘI: BIMBOT- Un robot românesc inteligent și autonom construit la Iași

Competiția a cuprins noțiuni de matematică aplicată, tehnologie, științe sociale și lingvistice, iar elevii au fost instruiți să proiecteze o mașină de jucărie și să inventeze sarcini pentru creația lor.

Cum au reușit? Povestea lor în rândurile următoare…

CSIR Robotics, un robot chitarist

Povestea lor începe chiar în timpul orei de muzică când au aflat de la doamna profesoara Aurelia Gheorghe despre competiție.

“La început au fost mai multe echipe, au avut o etapă locală de preselecție, dar entuziasmul lor și modul în care au reușit să creioneze ideile respectând cerințele i-au propulsat atât de departe. Meritul este în totalitate al lor”, ne-a povestit prof. Aurelia Gheorghe.

CITEȘTE ȘI: Inovatia românească din spatele plăcuțelor Intel Galileo

Pe parcursul a opt săptămâni, elevii s-au documentat, au făcut studii de piață și au lucrat. Singurele reguli pe care le-au avut de respectat – Anumiți parametrii fizici, să folosească toate piesele și mașina construită de ei să se deplaseze într-un interval prestabilit.

 În rest, la partea de design au avut libertate totală. Și pentru că toți iubesc muzica, iar unii dintre ei cântă la mai multe instrumente, au ales ca și simbol pentru CsiR Robotics o chitară electrică prinsă de scenă.

“Eu cânt la trei instrumente și am fost desemnat inginerul echipei. A fost un proiect foarte frumos și ne-a mobilizat pe toți”, ne-a mărturisit Rareș Ștefan Roșu.

CITEȘTE ȘI: eXHale, un concept românesc inovativ în zona de Invenții și aplicații

Conceptul de design pentru proiect i-a revenit Marei Iordache, care s-a ocupat de culori și de dezvoltarea conceptului.

“Eu sunt vocea acolo unde merg iar în proiect m-am implicat la partea de design. Am ales culorile, nuanțele, dar m-au ajutat și băieții, n-am făcut totul singură”, ne-a dezvăluit Mara.

Proiectul a avut nevoie de un manager pentru că fiecare sarcină trebuia împărțită săptămânal. În plus, în toată această perioadă, elevii s-au ocupat și de școală.

“Eu am fost managerul echipei, m-am ocupat cu organizarea dar toți am contribuit la acest rezultat”, ne-a spus Tudor Alexandru Sima.

Și pentru că am vorbit de o echipă de oameni virtuoși, am păstrat pentru final momentul artistic al lui Mihai Chelariu care a cântat live pentru echipa sa.

“Eu m-am ocupat de studiile de piață și în rest am cântat la chitară clasică, electrică, tobe, îmi place muzica. Tuturor ne place”, ne-a dezvăluit Mihai Chelariu.

 

<![CDATA[<![CDATA[]]]]>]]>

CsiRobotics, un robot chitarist V.I.P. internațional…povestea lui în curând

Posted by Stiinta & Tehnologie – Romania Libera on Thursday, April 2, 2015

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă