SUA renunță la postul de radio de la baza militară Mihail Kogălniceanu

de Mihai Diac , 22 ianuarie 2016 - stire actualizata la ora 18:45, 22 ianuarie 2016
SUA renunță la postul de radio de la baza militară Mihail Kogălniceanu

Comandamentul Forțelor SUA din Europa a renunţat la licenţa pe care o folosea pentru funcţionarea unui post de radio la baza americană de la Mihail Kogălniceanu, informează Mediafax.

Comandamentul SUA din Europa (USEUCOM), prin Ministerul Apărării Naţionale al României, a informat Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) că, începând de la 1 ianuarie 2016, frecvenţa radio 107 MHz, licenţiată de CNA în anul 2008, pentru utilizarea de către Comandamentul SUA din Europa în localitatea Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa, se disponibilizează.

Motivul acestei disponibilizări este faptul că partenerul american nu mai este interesat să difuzeze programele de radiodifuziune AFN (American Forces Network Romania), explică Mediafax.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat, joi, retragerea la cerere a acestei licenţe care deservea baza militară de la Mihai Kogălniceanu.

CNA a acordat, în anul 2008, o licenţă în urma solicitării Agenţiei militare pentru managementul frecvenţelor radio cu privire la acordul de funcţionare a unui post de radio pentru Comandamentul SUA din Europa, dislocat la baza militară Mihail Kogălniceanu.

Pe baza licenței, American Forces Network Romania a transmis iniţial două emisiuni radiofonice cotidiene, în limba engleză, pe frecvenţa 107 FM, de la baza militară Mihail Kogălniceanu.

La momentul respectiv, membrii CNA au spus că postul de radio funcţionează în baza unui acord semnat între România şi SUA, la Washington, în 2001. Astfel, Statele Unite pot să emită servicii de radio, folosind gratuit o frecvenţă.

Loading...

Comentarii

 • începe RETRAGEREA

  23 ianuarie 2016 1:55

  Deci a fost un BLAT între mitici și amerloci, cu privire la frecvența respectivă. Cine va plăti PENAL pentru ILEGALITATEA asta ?

  raspunde comentariului
 • Voice of America

  22 ianuarie 2016 20:57

  Nici Deveselu nu avea o cota de audienta ridicata in randul nostalgicilor bolsevici.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate

Urmareste-ne pe Facebook

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design