32.6 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSpecialHalep, după Fed Cup. Românca pornește cu probleme într-o cursă cu bătaie...

Halep, după Fed Cup. Românca pornește cu probleme într-o cursă cu bătaie lungă

Simona Halep, locul 3 WTA și numărul 1 al României, a avut probleme mari în partida cu Garbine Muguruza, liderul echipei iberice. A fost cel de-al doilea meci din acest an cu o jucătoare de top, din nou încheiat cu o înfrângere, iar previziunile pentru anul 2015 nu arată prea bine.

Simona și-a arătat clasa în cele două partide de Fed Cup, reușind unele lovituri uluitoare, iar dacă acest lucru a fost suficient în fața unei jucătoare ca Espinosa, pusă față în față cu Muguruza, Simona nu a mai făcut față. Primul meci cu o jucătoare de top a fost cel cu Ekaterina Makarova, pe atunci locul 11 WTA, din sferturile Australian Open. Românca era atunci depășită din punct de vedere psihic și a fost mai tot timpul ieșită din mână. Atunci nu s-a acordat prea mare importanță meciul, venind după un turneu câștigat la Shenzhen.

Citește și Begu și Niculescu au adus victoria! România, în barajul pentru Grupa Mondială, după 3-2 cu Spania

Aceleași probleme, care putea fi văzut în sferturile de la Melbourne, au apărut din nou și în meciul cu Muguruza, de la Galați. Deși de această dată românca a avut parte de o adversară aproape imposibilă, Simona a pierdut partida pe mâna ei, din cauza unor greșeli neforțate, dar și a unui serviciu care a avut de suferit în momentele importante.

"Au fost emoţii foarte mari, din păcate nu mă pot detaşa, când joc pentru echipă sunt foarte emoţionată şi simt o presiune foarte mare, dar nu vreau să dau vina pe asta. Stilul meu este să mă manifest, să scap de emoţii. Mi-a fost rău înainte de meci, probabil de la tensiune, mă durea capul. În primul set mi-a fost greu să revin, mi-am revenit un pic, apoi ea urma la serviciu şi a servit destul de bine. A avut cam 80 la sută primul serviciu şi era foarte greu să returnez eu, să fiu agresivă. Nu mi-a dat voie să fiu agresivă. Am încercat să lovesc prea tare şi nu mi-a mers prea bine", a declarat Halep la conferința de presă de după partida cu Garbine.

Simona a mai spus că va încerca să dea totul la Dubai. Tocmai aceasta este problema, dacă românca va fi la potențial maxim pentru „a da totul” la turneul de la Dubai, acolo unde va avea oportunitatea de a câștiga puncte importante, ea abandonând, anul trecut, în primul tur. Competiția a făcut, anul acesta, rocada cu turneul de la Doha, acolo unde în 2014 Halep câștiga titlul, astfel că s-a schimbat atât data cât și importanța competiției. Dubai a promovat la categoria Premier 5, un titlu aici aducându-i româncei 900 puncte. Va urma așadar o perioadă foarte dificilă pentru Halep. Pe 16 februarie începe turneul de la Dubai, după care, la o săptămâna distanță, va debuta cel de la Doha – două turnee cruciale pentru locul pe care Simona îl va ocupa în clasament, înaintea Roland Garrros.

Locul 4 pe data de 16 februarie: În aceeași săptămână cu debutul turneelor arabe, Halep va cădea pe locul 4 WTA, urmând să fie depășită de amica sa Petra Kvitova. Dacă va reuși să revină pe locul 3, sau chiar să nu continuie să cadă în clasament, va depinde foarte mult de Dubai și Doha. După eșecurile din fața rusoaicei Makarova și a Garbinei Muguruza, Simona are mare nevoie de o victorie în fața unei jucătoare de top pentru a-și recăpăta încrederea. S-a văzut că Halep duce o luptă la nivel psihic, ambele momente în care a cedat în acest an, sferturi de Grand Slam și Fed Cup în tricoul României, fiind unele care au pus o mare presiune pe jucătoarea româncă.

Cele mai citite

Un reprezentant al Ambasadei SUA în Ucraina a fost găsit mort în hotelul Hilton din Kiev

În data de 25 iunie, trupul neînsuflețit al unui diplomat american a fost descoperit în hotelul Hilton din Kiev, conform relatării publicației Ukrainska Pravda. Potrivit...

Amenințare cu bombă la Palatul de Justiție din Ploiești

Palatul de Justiţie din municipiul Ploieşti este vizat de o ameninţare cu bombă, poliţiştii efectuând la această oră verificări."La data de 27 iunie a.c., poliţiştii...

Ministerul Justiției, selecție pentru magistratul de legătură în Italia. Ce recomandă Gorghiu

Ministerul Justiţiei (MJ) desfăşoară, în această perioadă, procedura de selecţie a magistratului de legătură în Italia.Potrivit ministrului Justiţiei, Alina Gorghiu, candidaţii îşi pot depune...
Ultima oră
Pe aceeași temă