37.8 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăPoliticăGeorge Simion lansează programul: Să ai casa ta!

George Simion lansează programul: Să ai casa ta!

Astăzi, la ora 19:00, liderul AUR, George Simion, lansează Planul Simion, parte a programului său politic electoral pentru cursa prezidențială.  “Românii trebuie să fie proprietari pe casa lor! Casă pentru fiecare – parte din Planul Simion” – este parte consistentă a planului său de guvernare.

Românii trebuie să aibă casa lor! Fiecare român trebuie să se simtă în siguranță și respectat în propria țară. Siguranța românilor este dată de dreptul de proprietate asupra unei locuințe și asigurarea unui trai decent. 

În România, însă, preţul mediu al unui apartament a crescut cu aproximativ 47% în ultimii 8 ani, iar ca urmare a scumpirilor, un cumpărător îşi permite acum să achiziţioneze cu o cameră mai puţin decât în 2015.

Conform statisticilor, la nivel național, locuințele nou construite s-au scumpit cu 38% față de acum 8 ani, iar cele vechi, construite înainte de 1977, au un preț mai mare cu 43% față de 2015. În cazul apartamentelor, creșterea este de 38% pentru imobilele din București și de 52% pentru cele din restul țării.

Cred cu tărie că Președintele României trebuie să promoveze drepturile și libertățile individuale, să protejeze proprietatea privată și să asigure alături de Guvern un mediu economic stabil și prosper. 

Ca viitor Președinte al României vreau să pun în practică ”Planul de împroprietărire a românilor,” program în cadrul căruia se vor construi până la 1.000.000 de apartamente, la cele mai noi standarde, împărțite teritorial după cererea solicitanților înscriși în program, mai transmite recentul intrat în competiție, George Simion, prin intermediul unui comunicat de presă.

Avansul la un asemenea apartament va fi între 1000-2000 EUR. Finanțarea se va face printr-un program special destinat exclusiv acestor apartamente, direct, fără nici o dobânda(0%) pe o perioadă între 10-25 ani în funcție de solicitare. Astfel, un apartament de 50-55 mp util va necesita un avans de 1.000 EUR și o rată lunară fixă de 120 EUR pentru 25 de ani (astfel prețul final indiferent de inflație va fi cel inițial)

Prima condiție pentru participarea la acest program este semnarea contractului cu George Simion, se mai spune în documentul transmis redacțiilor.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Marius Ghilezan
Marius Ghilezan
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă