15.5 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportFostul viceprimar al Craiovei a fost exclus din PSD

Fostul viceprimar al Craiovei a fost exclus din PSD

Fostul viceprimar al Craiovei, Sorin Iordache, a fost exclus din organizaţia municipală a PSD, joi după-amiază, fiind acuzat că şi-a depus adeziunea la UNPR, acesta negând însă şi spunând că doar a purtat discuţii cu reprezentanţii Uniunii, informează Mediafax.

Comitetul executiv al PSD Craiova a aprobat joi după-amiază, cu majoritate de voturi, excluderea din partid a fostului viceprimar al municipiului Sorin Iordache, care urmează astfel să-şi piardă şi mandatul de consilier local.

“Preşedintele Fifor (Mihai Fifor, preşedintele PSD Craiova – n. r.) l-a chemat pe Iordache la o discuţie după ce s-a auzit că el ar fi trecut la UNPR şi că ar fi propus pentru funcţia de prefect de Dolj din partea acestei formaţiuni. În cadrul acelei întâlniri Iordache a recunoscut că a trecut la UNPR. Ca atare, azi (joi – n. r.) a fost exclus din partid”, a spus Lucian Dindirică, purtătorul de cuvânt al PSD Craiova.

Excluderea din formaţiunea social-democrată a lui Sorin Iordache va trebui să primească şi acceptul Biroului Permanent Judeţean al PSD Dolj. Conform sursei citate, la şedinţa Comitetului Executiv al PSD Craiova a fost invitat şi Sorin Iordache pentru a-şi spune punctul de vedere, însă acesta nu s-a prezentat.

Sorin Iordache a declarat joi după-amiază că nu va ataca decizia PSD Craiova. “Nu comentez. M-a sunat un coleg să-mi spună. Dacă asta au decis, atunci asta e. Nu am să atac în niciun fel această decizie. E adevărat că port discuţii cu UNPR, dar nu mi-am depus adeziunea”, a spus Iordache.

Potrivit Legii 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, un consilier local rămâne fără mandat în cazul “pierderii calităţii de membru al partidului politic sau al organizaţiei minorităţilor naţionale pe a cărei listă a fost ales”.

Cele mai citite

Dinamo și-a aflat adversara din semifinalele EHF European League

Dinamo Bucureşti și-a aflat adversara din semifinalele EHF European League. Astfel, conform tragerii la sorți de vineri, „Dulăii” se vor lupta pentru un loc...

Incredibil! Alexandru Rafila a semnat, pe furiș, Strategia de Cooperare 2024-2030 a României cu OMS

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a semnat recent, pe ascuns, un document extrem de important, în numele României, fără să existe transparență publică, dar...

Germania și aliații acuză Rusia de atacuri cibernetice de amploare

Germania a acuzat Rusia că a lansat atacuri cibernetice asupra firmelor sale de apărare și aerospațiale, precum și asupra unor ținte din alte țări,...
Ultima oră
Pe aceeași temă