Mihai Chirica: Premierul Tudose are o abordare curajoasă, trebuie lăsat să-și facă echipa

de Mihai Diac , 11 octombrie 2017 - stire actualizata la ora 23:19, 11 octombrie 2017
Mihai Chirica

Reuniunea de joi a Comitetului Executiv Național al PSD în care se va discuta situația remanierii guvernamentale va fi cu siguranță o întâlnire fierbinte, chiar dacă nu va da în clocot, așa cum s-a mai întâmplat și în alte situații, susține primarul Iașiului, Mihai Chirica, citat de Agerpres.

"Acest nou scandal arată o stare de spirit în PSD. Și nu este neapărat o stare de divizare, pentru că oamenii raționali din PSD înțeleg că lucrurile trebuie dirijate spre binele și interesele României și ale românilor, și mai puțin spre interesele personale ale oricărui membru de partid, indiferent ce rang poartă el", a declarat Chirica joi presei.

În opina sa, premierul Tudose trebuie lăsat să-și facă echipa cum crede de cuviință, "pentru a fi cât mai productivă posibil pentru români, nu pentru partide".

Chirica a subliniat că Tudose este al doilea premier care spune că "dacă nu este lăsat să-și facă actul de guvernare așa cum crede de cuviință și așa cum va fi întrebat la sfârșitul exercițiului său de prim-ministru, își pune demisia pe masă".

Conform declarațiilor primarului Iașiului, acest lucru nu este o lipsă de curaj, ci "o abordare curajoasă în ceea ce privește demnitatea pe care o ocupă".

"Din punctul meu de vedere, așa cum am spus și acum trei luni de zile, așa cum am spus și în februarie, problemele sunt de principiu. Cât timp i-ai dat o demnitate publică unui om, lasă-i și posibilitatea să-și satisfacă fișa postului așa cum este trecută ea acolo. Bineînțeles, pe principii democratice. Nu faci ce vrei tu, nu faci cum vrei tu, faci cum trebuie pentru ca actul de guvernare să fie în corespondență completă și cu cei care te susțin, adică alianța politică, și, desigur, și cu ceea ce ai propus atunci când te-ai dus în campania electorală cu programul de guvernare. Prin urmare, dacă lucrurile astea sunt îndeplinite, atunci domnul Tudose trebuie lăsat să-și facă echipa cum crede de cuviință pentru a fi cât mai productivă posibil pentru români, nu pentru partide, iar partidul să profite într-un sens bun al cuvântului de un act de guvernare bun", a afirmat primarul Mihai Chirica.

Comitetul Executiv Național al PSD se reunește joi, urmând să discute despre situația remanierii guvernamentale. În cadrul ședinței se vor tranșa și raporturile guvern — partid, după cum a anunțat marți premierul Mihai Tudose, la finalul unei întâlniri-maraton cu președintele PSD, Liviu Dragnea.

Comentarii

 • Adriana Negruti

  12 octombrie 2017 10:55

  Parca iti mai revii din cosmar cand vezi un comentariu rezonabil facut de un membru PSD. Daca acest partid ar fi de acord sa se curete de marii corupti si ticalosi, ar putea arata si el a partid omenesc...Dar cata vreme va prefera sa aiba convulsii si sa se faca de ras din cauza ascunderii adevarului cu incapatanare si a acoperirii matrapaslicurilor celor mai grosiere, cu totii vom suferi, ca lor nu le pasa de romani, le pasa numai de ambitiile lor ciocoiesti...E ceva rar sa vezi ca mai exista si revolte prin partid, de parca PSD ar fi un monolit nefast de care dreptatea se izbeste fara sanse de izbanda.

  raspunde comentariului
  • AdRiat Cogalnic

   12 octombrie 2017 11:25

   asa... arata si el ca oricare alt partid romanesc, inclusiv partida rromilor si a celor udemereu

   raspunde comentariului
 • Mai rau ca-n curtea scolii

  12 octombrie 2017 6:01

  Cand se incaiera penalii cade guvernul Romaniei.

  raspunde comentariului
 • pop

  12 octombrie 2017 1:06

  si maimutzoiu asta ce hram poarta de-l tot bagatzi in seama - toata lumea a auzit de Grupul de la CLUJ, nimeni nu va auzi vreodata de vreun grup de la iashi in afara muzicii si dansurilor populare!

  raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design