29.4 C
București
marți, 25 iunie 2024
AcasăSportMAE nu recunoaşte Tratatul de alianţă şi integrare între Rusia şi Osetia...

MAE nu recunoaşte Tratatul de alianţă şi integrare între Rusia şi Osetia de Sud

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat că nu recunoaşte aşa-numitul “Tratat de alianţă şi integrare între Rusia şi Osetia de Sud” semnat, miercuri, de preşedintele rus, Vladimir Putin, şi de liderul de facto sud-osetin, Leonid Tibilov. 

”Ministerul Afacerilor Externe al României nu recunoaşte aşa-numitul “Tratat de alianţă şi integrare între Federaţia Rusă şi Osetia de Sud”, semnat de preşedintele Federaţiei Ruse şi liderul de facto sud-osetin la Moscova, la 18 martie 2015.  De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe al României nu recunoaşte cadrul juridic în baza căruia a fost realizată semnarea acestui „tratat” şi subliniază faptul că, în condiţiile în care regiunile separatiste Abhazia şi Tskhinvali/Osetia de Sud sunt parte integrantă a Georgiei, niciun tratat încheiat între Federația Rusă şi autorităţile de facto ale unei regiuni separatiste nu poate fi recunoscut drept legal”, potrivit unui comunicat MAE.

MAE a subliniat că acest tratat ar putea duce la o destabilizare la nivel regional și a precizat că suveranitatea și integritatea teritorială a Georgiei trebuie respectată.

”Ministerul Afacerilor Externe al României consideră că semnarea acestui aşa-zis „tratat” induce un risc suplimentar de destabilizare la nivel regional. Ministerul Afacerilor Externe al României reiterează sprijinul ferm pentru soluţionarea pe cale paşnică a conflictelor prelungite din Georgia, cu respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Georgiei, în cadrul graniţelor sale recunoscute pe plan internaţional”, conform comunicatului citat. 

Citește și: Rusia semnează un “tratat de integrare” cu regiunea separatistă georgiană Osetia de Sud

Preşedintele rus, Vladimir Putin, şi liderul de facto sud-osetin, Leonid Tibilov, au semnat, miercuri, la Kremlin, un Tratat de cooperare şi integrare, în urma unor discuţii privind relaţiile bilaterale dintre cele Rusia şi regiunea separatistă a Georgiei.

Cele mai citite

Microsoft, acuzată de UE de încălcarea normelor antitrust din cauza aplicației Teams

Microsoft se confruntă cu o amendă antitrust mare, după ce Comisia Europeană a acuzat-o că a legat în mod ilegal aplicația sa de chat...

Descoperă H East Residence, un complex rezidențial cu apartamente moderne, care te fac să simți că ai ajuns acasă

Ești în căutarea unei locuințe noi și confortabile în București, aflată într-o locație foarte bine conectată și liniștită? Fă cunoștință cu H East Residence,...

S-a anunțat când va fi nominalizat oficial Rutte drept secretar general al NATO

Miercuri, cele 32 de state membre ale NATO vor confirma nominalizarea premierului interimar olandez, Mark Rutte, în funcția de secretar general al Alianței, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă