30.3 C
București
sâmbătă, 1 iunie 2024
AcasăPoliticăCEDO: Numirea profetului Mohammed pedofil nu se încadrează în libertatea de exprimare

CEDO: Numirea profetului Mohammed pedofil nu se încadrează în libertatea de exprimare

Condamnarea unei femei austriece care l-a făcut pedofil pe profetulul Mohammed pedofil nu încalcă libertatea de exprimare, a decis joi Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

CEDO din Strasbourg a decis că instanțele austriece au echilibrat cu atenție “dreptul la libertatea de exprimare a reclamantului, cu dreptul celorlalți de a-și proteja sentimentele religioase și a servit scopului legitim de păstrare a păcii religioase în Austria”.

În 2009, femeia a organizat două seminarii intitulate “Informații de bază despre islam”, în care ea a comparat căsătoria lui Mohamed cu o fetiță de șase ani, Aisha, cu pedofilia.

Limitele libertății de exprimare

Connform tradiției islamice, căsătoria a fost desăvârșită când Aisha avea nouă ani, iar Mohammed în jur de 50 de ani. Aisha a fost fiica celui mai bun prieten al lui Mohammed și a primului calif, Abu Bakr.

Curtea a citat femeia austriacă, spunând în timpul seminarului că lui Mohammed “îi plăcea să o facă cu copiii” și “… O persoană 56 de ani și una de 6 ani … Cum o numim, dacă aceasta nu este pedofilie? “

Un tribunal austriac a condamnat-o mai târziu pe femeie și a amendat-o cu suma de 480 € (546 $). Celelalte instanțe naționale au confirmat decizia înainte ca aceasta să fie adusă în fața CEDO.

Femeia a susținut faptul că toate comentariile ei s-au încadrat în dreptul ei la libertatea de exprimare, iar grupurile religioase trebuie să tolereze și critici. Ea a susținut, de asemenea, că acestea au fost menite să contribuie la dezbaterea publică și nu au fost concepute pentru a defăima pe Profetul Islamului.

Nici o intenție de a promova dezbaterea publică

CEDO a recunoscut că libertatea religioasă nu a scutit oamenii să aștepte critici sau negări ale religiei lor. Cu toate acestea, s-a constatat că observațiile femeii nu au fost obiective, nu au oferit fundamente istorice și nu au avut intenția de a promova dezbaterea publică.

Comentariile reclamantului “ar putea fi înțelese doar ca fiind menite să demonstreze că Mohamed nu era vrednic de închinare”, a spus instanța, adăugând că declarațiile nu se bazau pe fapte și că intenționau să denigreze islamul.

Cele mai citite

Atenție! Kaufland retrage un produs de la raft, deoarece există suspiciunea de infectare cu Listeria Monocytogene

Retailerul Kaufland a luat decizia de a retrage de pe rafturi un sortiment de file de somn suspectat de contaminare cu bacteria Listeria Monocytogenes. Conform...

Alegeri istorice în Mexic. O femeie ar putea ocupa pentru prima dată funcția de președinte

Pe 2 iunie, mexicanii își vor alege viitorul președinte într-o cursă istorică în care o femeie ar putea ocupa pentru prima dată funcția supremă,...

Evenimente de Ziua Copilului în București

Numeroase evenimente au fost pregătite pentru copii, în Bucureşti, cu ocazia zilei de 1 Iunie, printre care "Porţi deschise" la Camera Deputaţilor, o nouă...
Ultima oră
Pe aceeași temă