22.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăPoliticăUPDATE: Curtea Constituțională a validat rezultatul referendumului

UPDATE: Curtea Constituțională a validat rezultatul referendumului

Curtea Constituţională a României (CCR) va discuta, joi, rezultatul referendumului pentru revizuirea Constituţiei, în sensul redefinirii familiei ca fiind căsătoria “între un bărbat şi o femeie”, organizat pe 6 şi 7 octombrie.

“Constatarea respectării procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din datele de 6 şi 7 octombrie 2018 privind Legea de revizuire a Constituţiei României”, se arată pe ordinea de zi a şedinţei de joi a plenului Curţii publicată pe site-ul instituţiei.

În şedinţa de miercuri, judecătorii CCR au respins cele patru contestaţii legate de procedura pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional pentru redefinirea familiei în Legea Fundamentală.

Curtea Constituţională a avut în dezbatere, miercuri, trei constestaţii privind respectarea procedurii de organizare şi desfăşurare a consultării populare depuse de avocatul Sever Alexandru Sbârnă şi una formulată de Liliana-Elena Nedelea.

Biroul Electoral Central a anunţat, pe 8 octombrie, rezultatele referendumului pentru familie, desfăşurat pe 6 şi 7 octombrie.

Pentru redefinirea familiei au votat 91,56%, iar împotrivă 6,47% din cei prezenţi la urne. Un procent de 21,10% de persoane s-au prezentat la urne, însemnând 3.857.308 din cei 18.279.011 de alegători. Astfel, pragul legal de prezenţă de 30% necesară validării referendumului nu a fost atins.

Cele mai citite

Natalia Iocsak, prima femeie care a câștigat o etapă din Campionatul Național de Drift

Băimăreanca Natalia Iocsak a câștigat prima etapă din Campionatul Național de Drift, care a avut loc în weekend la Arena Națională din Capitală, devenind...

Curtea Penală Internațională cere arestarea șefilor Hamas dar și a premierului Netanyahu

Curtea Penală Internațională (CPI) cere arestarea principalilor lideri ai grupării Hamas dar și a premierului Israelului, Benjamin Netanyahu. Karim Khan, procurorul șef al CPI, a...

Karim A.A. Khan KC, procuror al CPI, solicită mandate de arestare pentru  Benjamin Netanyahu, ministrul apărării israelian Yoav Galalnt și mai mulți lideri ai...

Curtea Penală Internațională solicită mandate de arestare pentru liderul Hamas Yahya Sinwar și premierul israelian Benjamin Netanyahu, acuzați de crime de război și crime...
Ultima oră
Pe aceeași temă