Despre democrația pe caiet, ca la crâșmă | OPINIE

de Sabin Gherman , 09 septembrie 2017 - stire actualizata la ora 12:14, 09 septembrie 2017
Despre democrația pe caiet, ca la crâșmă | OPINIE

Acum două luni, Tudose se dădea de ceasul morții: cei care vor să iasă din sistem... să iasă acum, iar sistemul îi va plăti regește. Rezultatul: procesele lui Dragnea și-al lui Tăriceanu se reiau de la zero, că noul judecător vrea să-i privească-n ochi pe împri­cinați, martori și tot tacâmul. Pe scurt, asta înseamnă o gură de aer, poate reușesc să îngroape DNA – că de-acolo le vin fiorii, de-asta au împărțit țara-n două.

La începutul săptămânii ăsteia, același Tudose, dar și turtureaua gureșă de la Muncă explicau națiunii că economia duduie – în entuziasmul unora de cereau, că tot se simte duduiala, 50.000 de euro ca să schimbe steagul pe Casa Poporului. Alții-și freacă mâinile de bucurie că mai punem o sută de milioane la referendum. La nicio zi, ministrul Apărării își dă demisia – nu sunt bani pentru norma de hrană a slujbașilor din armată; asta însemnând că, în loc de 1.700 de lei, copiii care asudă în tancuri vor duce acasă doar 800 de lei. Parlamentarii sunt bine, mulțam de-ntrebare, încasează 13.050 de lei leafă.

În timpul ăsta am aflat că vinovații sunt băncile străine, o vânzătoare maghiară de la Kaufland, dar și FMI-ul care ne numără greșit sinapsele și banii. Am mai aflat că sunt forțe oculte care ”nu vor să trăiască bine românii”, că referendumul pentru familie se face ”ca să poată decide românii ce e mai bine pentru români” etc.

Papagalii ăștia ne vor da de gard – pe românește; vor spulbera o țară care de bine, de rău avea drumul ei spre Vest. Sunt repetenți și necitiți, de unde să înțeleagă că democrația înseamnă și etică, nu doar alegeri? Și da, e de spus despre tăcerea semicronicizată a președintelui Iohannis, parcă neinteresat să spulbere zvonistica: noi te lăsăm să mai câștigi un nou mandat la Cotroceni, dar tu ne lași în pace, cu păcatele noastre cu tot. Că altfel cum să lași nebunii să dea mat unei părți de lume? OK, am înțeles: socialiștii au câștigat în decembrie și n-au decât să facă ce-au promis sau să-și rupă gâtul, dar alții nu mai sunt în PSD? Nu există pesediști onești, care să-i schimbe pe ăștia de-acum? Pentru că mai e puțin până sultanii socialiști se vor împiedica odată cu noi – și să fii sigur că ei își vor găsi o cracă salvatoare, fie și-n Brazilia. Sau în Serbia – de Ghiță mai știți ceva, à-propos? Pleșcavița? Vegeta, gumi-gumi?

De când au câștigat ăștia alegerile, nu cred că mai există vreo capilară necontaminată a statului. Un campionat mondial de făcut  țara pulbere de-am fi organizat, și nu câștigau alții. Un semianalfabet la Educație, o țață la Muncă, un nevrotic butucănos în fotoliul de premier – și lista poate continua doar privind un jurnal de știri. O țară ce nu mai seamănă cu nimic din Uniunea Europeană – asta au făcut patrioții de bulivar.

E deja prea mult, nicio țară din lume nu poate procesa atâtea toxine. Stabilitatea răului nu e stabilitate, e cea mai spurcată iluzie: niciodată cei care vindecă oameni n-au fost mai disprețuiți, niciodată n-au fost mai apăsați cei care educă oameni. Și totul, împins de la spate cu fanfaronada  rrromânismului de Teleorman.

Da, la nesupunere civică, la această ultimă soluție mă gândesc. Sunt momente în care istoria își creează legitimități proprii, nu așteaptă ștampilă rotundă – nici în ’89 n-a fost nevoie să iei adeverință pentru ieșit în stradă și nici astă-iarnă. Lucrurile se-ntâmplă pur și simplu, simți că explodezi, că ești nevolnic, că nu mai poți, și atunci îți iei nevasta și copiii și mergi în stradă, iar acolo, în înghesuiala aia, simți un pic de aer proaspăt. Un pic de altă țară – acolo simți. E musai de rămas în stradă, facem cu schimbul, pleacă Ion la serviciu, rămâne Gheorghe, pleacă Gheorghe, rămâne Vasile. Degeaba înconjurăm prefecturile și primăriile, degeaba scriem cu lasere pe ziduri despre ciuma roșie – tot ei, ciumații, sunt cei care rezistă. Trebuie să fie pe termen lung; țara asta nu simplă gripă are, ci putreziciuni de decenii.

Strategia baronilor PSD e simplă: într-o societate needucată, conflictul solidarizează. „Și dacă ne dă careva afară de la guvernare, să vedem cum se descurcă cu gaura imensă de la buget – vor trebui să taie salariile și atunci le vom sări în cap: «Noi am mărit lefurile românilor, voi nu știți decât să le tăiați». Dacă rămânem tot noi la guvernare și picăm în cap, ne-am aranjat din timp armata mass-media și activiștii: Bruxelles-ul nu ne lasă, ambasadorii nu ne lasă, Iohannis, Cioloș nu ne lasă.” Ăsta le e proiectul și mă gândesc uneori că dacă vine vreun mare cutremur sau ne invadează vreo putere străină, tot baronii ăștia vor fi fericiți: cotcodăcind plini de importanță, ca bețivii lângă tractorul răsturnat în șanț.

Eu îi întreb pe pesediștii simpli de data asta, de la obraz: vă place ce face Dragnea? Vă pică bine jumătatea de țară și jumătatea de popor? Împărțeala asta-n două? Asistații semisălbăticiți de sărăcie și pomeni? Trăiți bine văzând oameni de afaceri înspăimântați? Aveți copii care merg la școală? Mătuși în spital? Vă e frică, de ce? Rusia e la 160 de kilometri în linie dreaptă de la Constanța – cu ce vă înspăimântă mai mult baronii Sudului? Chirica? Aurelia Cristea? Să vă trimit eu numerele de telefon, să vă fac eu lipeala la un cafei? – că voi ați mai rămas și de voi întreabă lumea când se ia cu mâinile de cap.

O să înțelegem: țara asta a fost într-un continuu balans între Occident și Orient; e o Românie Occidentală, cea care se trezește devreme și merge la lucru, și mai e una, Orientală, cu existența pe caiet, ca la crâșmă – și nu va trece multă vreme până când țările astea se vor ciocni, până când românii – nu ungurii, nu băncile străine sau FMI-ul – vor decide ce e mai bine pentru România: ori una din două, ori două dintr-una.  

Loading...

Comentarii

 • Costin Stefan

  12 septembrie 2017 11:49

  ,,STRADA,, SA IMPUNA GUVERN DE UNIUNE NATIONALA, CU CATALIN AVRAMESCU PREMIER. Tara trebuie sa mearga, unita, intr-o singura directie SPRE VEST. Degringolada trebuie sa inceteze. Salariile si pensile speciale trebuie desfiintate si legea trebuie respectata de toti cetatenii in egala masura. Infractorii, incompetentii, antioccidentalii si toti politicienii antistatali ori pusi pe capatuiala, trebuie inlaturati din orice functie de decizie din institutiile statului. Trebuie sa avem doar doua partide politice PARTIDUL SOCIAL si UNIUNEA NATIONALA, ambele democrate si de egala incredere pentru popor. Putem realiza acest lucru, daca iesim in strada cat mai multi, in toate judetele, si manifestam pasnic si fara intrerupere, pana cand se instaleaza UN GUVERN DE UNIUNE NATIONALA, constituit din oameni de incredere, cunoscuti in tara ca sunt competenti si patrioti. NU MAI PUTEM CONTINUA C U DOUA ROMANII SUB ACELASI ASTERNUT.

  raspunde comentariului
 • Tepus

  11 septembrie 2017 15:25

  DNA DE CE NU VREA, SA NE SCAPE DE DRAGNEA. CA BUGETUL A UCIS SI-A FURAT HOTEL TURRIS.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  11 septembrie 2017 14:09

  JUSTITIA SA RECUPEREZE HOTELUL TURRIS ! Nu este un ordin al meu, al unui postaci. Este dorinta poporului roman, ca institutia pe care o plateste, DNA=DIRECTIA NATIONALA ANTICORUPTIE, sa instrumenteze urgent dosarul ,,HOTELUL TURRIS,, pe care pCJT= presedintele Consiliului Judetean Teleorman, LD= Liviu Dragnea, la furat in decembrie 2009, folosindu-se de sotia sa Bombonica. Abuzand de functia sa de pCJT, LD a trecut hotelul statului pe numele sotiei sale, ca ,,RESTITUIRE A FOSTEI PROPRIETATI A SOTIEI BOMBONICA,,- conform unei declaratii mincinoase de avere a lui LD. In realitate, Bombonica a ,,cumparat,, Hotelul Turris in dec. 2009, cu suma infima de 214.320 de lei, cand costa in realitate 110.770.151 de lei, conform evaluarii DGFPT=DIRECTIA GENERALA a FINANTELOR PUBLICE TELEORMAN. In 2011, DGFPT a impus-o pe sotia lui LD, Bombonica, proprietara prin furt a Hotelului Turris, sa plateasca statului 31,2 milioane de lei= aproximativ cu 7,5 milioane de euro, pentru evaziune fiscala. Suma reprezenta numai impozitul pe profitul hotelului, care nu a fost platit de ,,proprietara,, Bombonica. Familia Dragnea a refuzat sa plateasca impunerea. Ca urmare, in noiembrie 2011, ANAF a dat-o pe Bombonica in judecata la Tribunalul din Teleorman si dosarul a ajuns la ICCJ in 2012, unde a fost inregistrat cu numarul 6311-2-2012. Dar dosarul respectiv a fost blocat la PG de Nitu, unde sta blocat si in prezent. Din aceasta cauza, familia Dragnea nu a mai platit nimic din impunerea aceea de 31,2 milioane de lei. CEREM SA FiE READUS IN PROPRIETATEA STATULUI HOTELUL TURIS FURAT SI JUDECATI FOSTII SOTI DRAGNEA PENTRU TALHARIE BANDITEASCA. Nu te juca DNA cu vointa poporului, ca banditii n-au furat o gaina. AU FURAT UN HOTEL CU OPT ETAJE.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  10 septembrie 2017 11:12

  PSD ESTE ANTINATIONAL SI PRORUS. De aceea, razboiul romano-roman, dezlantuit de Ion Iliescu, prin doua lovituri de stat criminale si sangeroase, nu inceteaza de 28 de ani. Majoritatea cetatenilor romani ne vrem, cum este si firesc, cu tara in UE, fiindca suntem latini. Ne vrem laolalta cu tarile EUROPEI, deoarece sunt civilizate si respecta legile si drepturile omului. De Rusia ne temem, fiindca este hulpava, ne-a inghitit Basarabia si Nordul Bucovinei si musca, de cateori poate, teritorii din tarile vecine. Datorita bogatiilor si a pozitiei geografice, tarii noastre nu i se va ingadui niciodata sa fie neutra si izolata. Si, dintre Europa si Rusia, este firesc sa ne lipim de Europa, unde suntem, in siguranta, langa fratii latini. Pesedistii si indeosebi liderii PSD-ului, incepand cu cei care l-au sprijinit pe Ion Iliesc si terminand cu cei din jurul lui Dragnea, au fost cu totii, chiar in mod fatis, prorusi si antioccidentali. De aici ni se trag toate necazurile. Fiindca ne spioneaza, pregatesc terenul si ajuta pe unde pot, cat pot, sa vina rusii, cum asteptam noi sa vina americanii sa ne elibereze. Aceasta este convingerea mea. Rusia a urat Romania mereu si PSD o serveste. De aceea PSD=FSN=PCR ne-a inecat de doua ori tara in sange, de aceea a distrus economia, de aceea a vandut industria pe spaga, de aceea ne tin de 28 de ani in pragul unui razboi civil. Fiindca Rusia ne vrea tara slabita. De aceea au jefuit Dragnea si Tariceanu tara, de aceea sunt sefi ai Camerelor Parlamentului Romaniei, de aceea ataca Justitia fara rusine si fara frica, FIINDCA PSD-ul SE SPRIJINA PE RUSI.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  09 septembrie 2017 21:57

  DRAGNEA- SA NASCUT LA BAN, CA SA FURE STATUL, DIN TATA MILITIAN, CARE-A-NGROZIT SATUL. HRANIT BINE, EVIDENT, DUS LA FACULTATE, A AJUNS UN REPETENT INDOPAT DE CARTE. SI, CU CAP INTRE URECHI, SI SOCRU DE VAZA, A CARAT, CU-N ARO VECHI, VINETE SI VARZA. APOI, DRAGNEA, LA JUDET, AJUNS SEFUL MARE, SI-A SCOS MINTEA DIN COTET, IN SUD, LA HOTARE. SI CU UN TEL DRUM DOSIT, FACAND PE DESTEPTUL, ZI DE ZI, ANI, CA BANDIT, A GOLIT BUGETUL.

  raspunde comentariului
 • Halvares

  09 septembrie 2017 20:59

  Bee Isauro,bee ta vrreau bee si nu stiu cum sa dau de tine dacat in ziar stiu.Viino bee pa varrianta maine la 7 seara sa ta iau cu gipu meu bee.Tias da numerru da telefonul meu da il ia tote borr feturile si ma suna dupaia.Vino maine si plecam in Spania imprreuna.Facem bani.Vino ISAURA.Vine si Rromulus cu noi.PS Ia-ti niste chiloti currati ca mancarre nu-i prroblema.

  raspunde comentariului
  • izaura

   11 septembrie 2017 10:30

   Halvarezule eu mas intalni cu tine. De chiloti sa nai griga ca cand ma duc la intalnire nu port. Ca mia zis si sorumea Mieanda bine fa te duci la intalnire fara chiloti. Iam zis si eu da tu cand te duci la concert iti pui vata in urechi.Un lucru mai trebuie sa stabilim. Sa garantezi ca nai desfunctie. Talian bahtali. Meraptuchi has mi mij.

   raspunde comentariului
 • Romulus

  09 septembrie 2017 17:14

  Ar trebui un protest pentru schimbarea numelui acestui jeg de fituica. Pentru ce se numeste "Romania Libera" daca aproape cat e ziua de lunga ponegreste mereu Romania si romanii?

  raspunde comentariului
 • Eu

  09 septembrie 2017 16:59

  Ați redat exact ce simt toți românii onești. Dacă aș avea talent aș spune lucrurile exact cum le spuneți dumneavoastră. Hoarda psd-istă e mare, firește că va avea mercenari care să comenteze cum le dicteaza Marele Om, Tovarășul Dragnea.

  raspunde comentariului
 • Ardelean

  09 septembrie 2017 14:58

  Un ziarist penibil, slab pregătit, rău intenționat. Articole de gunoi. Asta strica reputația ziarului. Rușine

  raspunde comentariului
 • ovidiu 19

  09 septembrie 2017 13:58

  Pai. De evoluat, am evoluat. De la crasma,s-a, trecut la bodega. Ca pensionarii , numai meciuri proaste vad la teveu. Botosani cu Voluntari, si Chiajna cu FCSB. Trebuia ceva iute. Un hacker, a pus-o.Si a fost o farsa clara,"Mici". Clar dovedita. Si chestia cu liceul, a fost iar o fumigena. S-a rezolvat repede. Ca sa nu fie bai,cu liceul, maghiari reformati, i-au luat pe maghiarii catolici, sa se-n ghesuie la ei in liceu....Desi sunt destule scoli goale.. Ca ce se-ntampla in Ucraina? Cu matrasirea alor nostri? Nici nu ne pasa. Ne facem ca nu vedem, si aplicam ideea lor, si la noi...

  raspunde comentariului
 • ovidiu 19

  09 septembrie 2017 13:58

  Pai. De evoluat, am evoluat. De la crasma,s-a, trecut la bodega. Ca pensionarii , numai meciuri proaste vad la teveu. Botosani cu Voluntari, si Chiajna cu FCSB. Trebuia ceva iute. Un hacker, a pus-o.Si a fost o farsa clara,"Mici". Clar dovedita. Si chestia cu liceul, a fost iar o fumigena. S-a rezolvat repede. Ca sa nu fie bai,cu liceul, maghiari reformati, i-au luat pe maghiarii catolici, sa se-n ghesuie la ei in liceu....Desi sunt destule scoli goale.. Ca ce se-ntampla in Ucraina? Cu matrasirea alor nostri? Nici nu ne pasa. Ne facem ca nu vedem, si aplicam ideea lor, si la noi...

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  09 septembrie 2017 12:20

  NUMAI DE VOI MAI DEPINDE SA IESIM LA LUMINA ! Numai de jurnalistii inimosi si patrioti de la Romania Libera. Sunt jurnalisti patrioti in intreaga tara, dar eu n-am cum sa-i indemn pe toti. In voi am cea mai multa incredere, fiindca ii stiu pe ORCAN, CARTIANU si GHERMAN si voi ii stiti pe restul jurnalistilor din tara, care va pot ajuta sa uniti toti oamenii de bine, ca sa ducem tara cu hotarare spre vest, vindecata de ciuma rosie. Numai o UNIUNE A JURNALISTILOR PATRIOTI, cu oameni inteligenti deja raspanditi in toata tara si care pot comunica usor intre ei, poate uni fortat si rapid formatiunile politice de centru-dreapta in UNIUNEA NATIONALA. Si poate, mai departe, sa inscrie oameni valorosi si de incredere in UN. Tot ce avem de facut, este sa trimitem in viitorul Parlament vreo doua sute de oameni competenti, patrioti si sanatosi la cap, care sa indrepte Romania pe un drum bun si sigur pentru toti cetatenii tarii. Daca DUMNEZEU ar trimite maine PNL, sa guverneze singur si cu majoritate in Parlament, am ramane cu situatia din tara care dainuie de 28 de ani, chiar daca PNL ar mai fi carpit si cu UDMR sau cu alti neispraviti. Fiindca 90 la suta din politicienii pe care ii cunoastem, in frunte cu LUDOVIC ORBAN, fac politica pentru ei, nu pentru tara.

  raspunde comentariului
 • bunicutza

  09 septembrie 2017 9:42

  Iar abereaza Sabinel, micul fascist rosu de campie, cu o bunica maghiara si bunic rrom, asa se explica ochisorii aia bulbucati, dar norocul lui e ca noi, ceilalti locuitori din Cluj, nu suntem ca el si sponsorii lui, si privim cu indulgenta chiar si la tzy-ga-nii ce se declara maghiari - oare de ce ? prietenii cred ca stiu ei ceva ! - ca deh, asa sunt unii, se vand ieftin.Sabine, mai vorbesti sanscrita de coviltir, sau doar romana taranului si maghiara bunicii ?!

  raspunde comentariului
 • nick

  09 septembrie 2017 9:29

  Democratia rromaneasca niste porciclica politica aparati de niste ciiniaparatul politienesc si votati de niste oi.

  raspunde comentariului
 • Tepus

  09 septembrie 2017 8:52

  TARICEANU SI DRAGNEA SUNT BANDITI IN TARA MEA. SI AU INSTINCTE DE FIARA, SI SUNT TRADATORI DE TARA. CU STERLING SI CU TEL DRUM, AU FACUT BUGETUL SCRUM, IAR CU SHHAIDEH SI DODON, NE-NTIND TARA PAN LA DON.

  raspunde comentariului
 • Ardelean

  09 septembrie 2017 0:28

  Boc taie salariile, Rus jignește Romani din afară,Blaga prins cu mita la partid, ziaristul ăsta penibil. Slava Bunului Dumnezeu că am scăpat de acești adevărați "ardelenii" Voi faceți de ras Ardealul și ardeleni. Rușine

  raspunde comentariului
 • Ardelean

  09 septembrie 2017 0:15

  Penibil articol, slab, deplasat. Ma întreb cum este posibil să permiți unui nimeni să posteze așa articol. Fix că în fagadaul din Manastur.

  raspunde comentariului
 • dusu

  08 septembrie 2017 22:37

  auzi tu juudit ! ha ha, tu stii cum se scrie numele tau in ungureste ?scirbe de reagateni

  raspunde comentariului
 • dusu

  08 septembrie 2017 22:36

  frati romini ! olteanul dragnea o zis o vorba mare PSD e o rominie mai mica io bag sama ca romini zic ca nu i bun ceausescu,nu i bun basescu, da le place rominia, ha ha

  raspunde comentariului
 • Tepus

  08 septembrie 2017 20:48

  CAND HOTIA CARMUIESTE SI PROSTIA INSTRUIESTE, CHIAR DE E PAINE SI SARE, OMUL PIERE. TARA MOARE.

  raspunde comentariului
 • juudit paton

  08 septembrie 2017 19:23

  Bravo domnule Sabin, felicitari pt articol si mai ales pt viziunea dvs .Noi secuii din Covasna suntem alaturi de dumneavoastra. si asteptam autonomia financiara si ziua cand viniturile romanesti vor fi alungate de unde or sosit.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  08 septembrie 2017 19:19

  PESEDISTI SI NEPESEDISTI VA PLACE CE FACE DRAGNEA ??? Aceasta este intrebarea starii de disperare in care a ajuns tara si oamenii, dupa numai 8 luni de carmuire banditeasca dirijata de Dragnea. Aceasta este intrebarea la care trebuie sa raspundem, cu totii uniti, acum cand suntem adusi deja in pragul unui razboi civil. Dragnea este un miliardar din judtul cel mai sarac, din Teleorman. Este miliardar in euro si numai din hotii. A deturnat peste un miliard de euro din bugetul Romaniei si din Fondurile Euro cu morisca Tel Drum. A luat, cu japca, restaurante, magazine comerciale si chiar si Hotelul Turris cu 8 nivele din Turnu Magurele. A furat tot CAP-ul din Salcia, cu mii de hectare de teren agricol, cu silozuri, cu fermele de porci si de vaci. Se poate scrie un roman. Se poate turna un film. DNA stie si poseda toate datele, dar nu-l poate aresta. Scrieti dragi cetateni la DNA si intrebati DE CE NU IL ARESTEAZA PE DRAGNEA PENTRU HOTIA TELDRUM SI PE TARICEANU PENTRU HOTIA STERLING. Cititi fratilor acest articol de doua ori, fiindca e rupt din sufletul unui mare patriot, care va chiama si pe pesedisti si pe nepesedisti sa-i inlaturati de pe scena politica pe marii infractori si tradatori de tara DRAGNEA si TARICEANU. Si sa se constituie de urgenta UN GUVERN DE UNIUNE NATIONALA.

  raspunde comentariului
 • levente

  08 septembrie 2017 15:43

  Domnu Ghermany scris cunstinte dvs ca aveti un bunica maghiar si una bunic rrom.Noua place la dumn cum scrieti chiar daca esti jumate ungur si jumate rrom. Place la noi ca nu sunteti roman.

  raspunde comentariului
  • ndr

   09 septembrie 2017 8:35

   asta ai exagerat-o vere. un maghiar care ar vorbi atât de slab lb. romana nu ar scrie atât de pocit. ar scrie in alta parte si in lb. maghiara

   raspunde comentariului
  • ndr

   09 septembrie 2017 8:19

   raspunde comentariului
 • hunia

  08 septembrie 2017 15:16

  Pe voi nici nu va intereseaza ce scrie Gherman sinteti setati pe ura si vedeti curcubeu in fata ochilor imediat ce apare numele lui pentru simplul motiv ca nu se incadreaza in tiparul acela de nationalist sovin si pupincurist cu memorie cit un flopy agreat de voi

  raspunde comentariului
 • Tivadar si

  08 septembrie 2017 15:00

  Victima sistemului

  raspunde comentariului
 • Amnaliza matematica

  08 septembrie 2017 14:36

  Analiza politica facuta de tatucu Gherman, pe genunchi, dupa ureche, pentru gasca sa de sovini si xenofobi care trebuie sa auda saptamanal, ca situatia asta se datoreaza romanilor din Teleorman , Giugriu, si Oltenia. Genialul Gherman, care absolut niciodata nu si-a practicat meseria ,care are un vocabular de cetatean ce isi petrece 15 ore pe zi la crasma, critica si el pe infractorul de Dragnea,in speranta cail ia careva in serios .Cat despre Liceul din Tg Mures, Gherman uita subit sa ne spuna de ce a fost desfiintat acel Liceu !Coruptii maghiari, si faradelegile lor, nu sunt in vizorul lui Gherman .Cum ar putea fi ? Ati vazut cumva scris vreun rand despre Marko Attila care se ascunde in Ungaria desi are sentinta definitiva in Romania ? NU, si nici n-a sa vedeti .

  raspunde comentariului
 • Gica contra

  08 septembrie 2017 14:22

  Ma Sabine, te crezi mai alb decat Dragnea ? Dragnea imparte lumea in doua, dar tu ce faci de ani de zile ? Cine macane tot timpul cu sudistii care sug sangele ardelenilor ? Tu nu imparti lumea in doua ? Ipocrit de 3 parale.

  raspunde comentariului
 • izaura

  08 septembrie 2017 11:29

  Izaura 5Sabine socares. Sabine iar mam certat cu soramea Miranda. Zicea ca nu vrei sa vorbesti rromany, ca nu recunosti ca esti tz-igan si ca teai maghiarizat de tat.Eu iam zis ca daca esti jumatate ungur poti sa faci ce vrei ca e treba ta.Am o veste buna Sabine. Am vorobit cu ti-ga-na aia tamaduitoare. Ea spune ca poat sa redea virilitatea,sa vindece desfonctii, alcoolici, dependenta de droguri scoate argintul viu face orce.Mia zis ca daca vrei sa incepi tratamentul pentru desfontie cu o luna inainte de a merge la ea trebuieste sa tii post adica sa nu mananci ca-ca-t de loc nici la tv nici in presa. Si mia mai zis ca trebuie sa inveti o poezie am uitat cum ii zice dar am scris pe un belet. Stai sati cetesc. Poezia este scrisa de Ieminescu sii zice De la Mistru pana la Tisa. Eu nu stiu cei ala Mistru dar tu trebuie sa stii ca esti poet. Sa ma anunti din timp cand sa te programez pentru desfonctie.Sa hii baftos si talian bahtali. Meraptuchi has mi mij.

  raspunde comentariului
 • Borgia

  08 septembrie 2017 10:47

  Pe acest om, drepturile romanilor il deranjeaza la maxim. In 2010, Sabin Gherman, facea lobby pt creearea de scoli cu predare maghiara in Ucraina, Atentie, in detrimentul unei scoli cu opredare in limba romana. Acest om a mers pana acolo incat a semnat o hartie conceputa de minoritarii maghiari din Ucraina si din Romania, conform careia , desi cu mai putini copii, se justifica deschiderea acelei scoli in limba maghiara si nu romana cum deja fusese in prealabil aprobat ! ACETA este Sabin Gherman .

  raspunde comentariului
 • Shacalii PSD

  08 septembrie 2017 9:22

  Shacalii PSD si-au extins frontul de lupta impotriva democratiei. Acum lupta pe toate fronturile, inclusiv informational, ca sa-si faca mendrele lor. Acest cancer trebuie extirpat cat mai repede, ca altfel intra in matastaza. Orice metoda poate fi acceptabile, atat timp cat ei nu joaca cinstit, fura si mint cu nerusinare si obraznicie

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design