24.2 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăLifestyleSa achizitionam o plita incorporabila? – argumente pro si contra

Sa achizitionam o plita incorporabila? – argumente pro si contra

Aceasta alegere este influentata de design-ul modern al plitelor incorporabile si de spatiul pe care acestea il ofera bucatariei.

Plita incorporabila – alegerea potrivita pentru o bucatarie moderna

In prezent, pe piata, exista plite din inox, acestea fiind cele mai raspandite produs de acest fel. Inoxul este un material rezistent in timp si extrem de aspectuos.

Care este dezavantajul plitelor incorporabile din inox? Acest tip de plita este mai greu de intretinut si trebuie avuta mare grija la produsele de curatare folosite, pentru a nu se deteriora suprafata plitei. Exista mai multe tipuri de inox si anume:

  • Inoxul anti-amprenta – pe acest material nu se imprima urmele de degete;
  • Inoxul superior – plita nu se zgarie si rezista foarte bine fara sa fie matuita.

Un alt model de plita este cel vitroceramic, realizate dintr-un material compozit ceramic. Acest model de plita are un aspect mai elegant si este mai usor de intretinut decat plita din inox, care are o suprafata alunecoasa. Plitele electrice sunt facute, in general, din materiale vitroceramice, insa, recent, se produc si plite incorporabile pe gaz, din material vitroceramic.

Care este dezavantajul plitelor incorporabile din material vitroceramic?

Acest material se poate fisura cu usurinta daca nu esti atent si scapi lichide mai fierbinti pe suprafata acestuia sau daca plita este lovita cu ustensile dure.

Un alt model de plita incorporabila este cel din tabla vopsita. Acest model se gaseste mai rar in magazinele de profil. Este un model conceput pentru persoanele care prefera culorile mai deosebite pentru plite, precum maro, negru, alb etc. Aceste plite incorporabile din tabla vopsita sunt mai rezistente la zgarieturi si la pete, fata de cele fabricate din inox.

In ceea ce priveste gratarul arzatoarelor de pe plita incorporabila, acestea sunt de trei feluri:

  • Gratarele din fonta – rezistente;
  • Gratarele din fier forjat;
  • Gratarele din otel emailat – mai greu de intretinut si mai putin rezistent.

Care sunt avantajele unei plite incorporabile?

–        Au un design deosebit – aceste plite se incadreaza foarte bine in mobilierul de bucatarie, iar aspectul final pe care il confera este unul modern;

–        Posibilitatea de a amplasa plita in orice loc din bucatarie – plita este o solutie perfecta pentru bucatariile de dimensiuni mici, pentru ca poate fi montata in orice spatiu din bucatarie, fara sa fie nevoie sa fie montat tot acolo si cuptorul;

–        Plitele au functii multiple – vasul este detectat automat, zona de gatit se opreste automat etc;

–        Intretinerea si curatarea cu usurinta.

Care sunt dezavantajele unei plite incorporabile?

–        Pretul este ridicat – o plita incorporabila cu inductie are aproximativ acelasi pret ca aragazul electric clasic;

–        Decuparea mobilei de bucatarie trebuie sa se realizeze in functie de dimensiunile plitei;

–        Modificari la nivelul instalatiei electrice – trebuie sa ai in vedere ca plita electrica necesita un circuit de alimentare separat care presupune costuri suplimentare.

Plitele incorporabile au atat avantaje cat si dezavantaje, iar inainte de a cumpara un astfel de obiect electrocasnic este necesar sa fii convins ca alegerea pe care o faci corespunde cerintelor si nevoilor tale reale.

Magazinul online de aici comercializeaza zeci de modele de plite incorporabile, pentru toate gusturile. Astfel, ai posibilitatea de a compara produsele si de a-l achizitiona pe cel care te avantajeaza cel mai bine.

Cele mai citite

Ialomița: Un bărbat de 44 de ani a murit când încerca să facă o bombă artizanală

Un bărbat de 44 de ani din judeţul Ialomiţa a murit încercând să facă o bombă artizanală în locuinţă. Materialele folosite au explodat. În...

Guvernul taie posturi la Ministerul Justiției. Ce salarii și ce sporuri au consilierii

Executivul are pe ordinea de zi a ședinței din 30 mai 2024 o Hotărâre de Guvern prin care desființează patru posturi din organigrama Ministerului...

Zeci de blocuri din Sectorul 3 rămân fără apă caldă în urma unei avarii la o conductă veche de peste 51 de ani

Din cauza unei avarii produsă pe Magistrala I Sud, care are o vechime de peste 51 de ani, zeci de blocuri din Sectorul 3...
Ultima oră
Pe aceeași temă