31 C
București
luni, 3 iunie 2024
AcasăȘtirile zileiCirca 1.600 de pelerini continuă să aştepte la rând pentru moaştele Sfintei...

Circa 1.600 de pelerini continuă să aştepte la rând pentru moaştele Sfintei Parascheva

Raclele cu moaştele celor două sfinte sunt depuse într-un baldachin special amenajat în curtea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

În prezent la rând se mai află aproximativ 1.600 de credincioşi, majoritatea aşteptând din cursul serii de duminică, zi în care a fost prăznuit hramul Cuvioasei Parascheva. Ei spun că dacă se închină la racla sfintei chiar de ziua acesteia vor avea “spor în casă”, “sănătate” şi “reuşite”.

Pelerinii au primit ceai cald pe parcursul nopţii trecute din partea voluntarilor, în condiţiile în care temperaturile au scăzut până la trei grade Celsius.

De pe 11 octombrie, de când a început oficial pelerinajul la moaştele Sf. Parascheva în baldachinul din curtea Catedralei Mitropolitane, s-au închinat aproximativ 140.000 de credincioşi din ţară şi străinătate.

Anual, în preajma datei de 14 octombrie, când creştinii ortodocşi sărbătoresc hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, Iaşiul se transformă în unul dintre cele mai mari centre de pelerinaj din ţară.

Cele mai citite

Ciolacu: “Se face o analiză foarte clară cu producătorii din România pentru produsele de bază”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni că Guvernul face o analiză cu privire la preţurile produselor de bază ale producătorilor din România. "În momentul...

Alex de Minaur îl elimină pe Daniil Medvedev de la Roland Garros. “Nu mă așteptam să ajung aici”

Tenismanul rus Daniil Medvedev, ocupantul locului 5 în clasamentul mondial, a fost eliminat luni în optimile de finală ale turneului de la Roland Garros...

Cum au fost prăduite terenurile unui om de afaceri grec de „săgețile” lui Iulian Dumitrescu

Baronul PNL de Prahova, Iulian Dumitrescu, aflat sub control judiciar pentru o mită de 3.200.000 de euro, a fost denunțat la DNA și...
Ultima oră
Pe aceeași temă