25.7 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSpecialPrograme de formare specifică în domeniul managementului instrumentelor structurale și al achizițiilor...

Programe de formare specifică în domeniul managementului instrumentelor structurale și al achizițiilor publice în cadrul unui proiect cu finanțare europeană

COMUNICAT DE PRESĂ

Programe de formare specifică în domeniul managementului instrumentelor structurale și al achizițiilor publice în cadrul unui proiect cu finanțare europeană

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici organizează în data de 25 septembrie 2014, în București, Conferința de lansare a proiectului “Instruire aplicată pentru continuarea întăririi capacității instituționale a administrației publice din România pentru o gestionare eficientă a fondurilor structurale” cod SMIS 48159.

Proiectul este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, Programul Operaţional Asistenţă Tehnică 2007-2013, Axa Prioritară 1 – Sprijin în implementarea instrumentelor structurale și coordonarea programelor, DMI 1.3 – Formare orizontală în domeniul gestionării programelor/proiectelor și se derulează în perioada august 2013 – august 2015. Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 17.284.741,92 lei, din care cofinanţare proprie din partea beneficiarului în valoare de 2.592.711,29 lei şi asistenţă financiară nerambursabilă solicitată din FEDR în valoare de 14.692.030,63 lei, respectiv 85%.

Prin implementarea acestui proiect, Agenția vizează contribuția la acoperirea necesarului de formare profesională a personalului din administrația publică cu atribuții în gestionarea proiectelor europene și în procesul de derulare a procedurilor de achiziții publice, în vederea asigurării unui management eficient al proiectelor finanțate din fonduri structurale.

Grupul țintă al proiectului îl reprezintă un număr de aproximativ 4000 persoane din cadrul instituțiilor și autorităților administrației publice care sunt beneficiare ale Fondurilor Structurale și de Coeziune (FSC) 2007-2013 și/sau potențiale beneficiare ale Fondurilor Structurale și de Investiții (FSI) 2014-2020.

În cadrul proiectului va fi organizat Programul de formare specifică în domeniul managementului instrumentelor structurale, care include 3 module de formare și are drept obiectiv asigurarea instruirii beneficiarilor în vederea accesării, implementării, monitorizării și evaluării proiectelor finanțate din fondurile europene, contribuind astfel la creșterea capacității instituțiilor publice locale și centrale de a accesa fondurile structurale puse la dispoziția României în următoarea perioadă de programare 2014 – 2020.

O altă componentă a instruirii din acest proiect este asigurată prin Programul de formare specifică în domeniul achizițiilor publice, al cărui obiectiv este asigurarea specializării persoanelor implicate și dezvoltarea competențelor în vederea eficientizării derulării procedurilor de achiziții publice la nivel national.

Prin derularea acestui proiect, Agenția Națională a Funcționarilor Publici își reafirmă sprijinul acordat instituțiilor publice locale și centrale în vederea realizării unui grad cât mai ridicat al accesării fondurilor structurale, urmare a perfecționării în domeniul managementului instrumentelor structurale şi al achiziţiilor publice prin programele de formare derulate în perioada septembrie 2014 – august 2015.

Informațiile utile și posibilitatea de înscriere în sistem online la programele de formare organizate în cadrul proiectului sunt în permanență actualizate pe website-ul ANFP.

 

Pentru detalii suplimentare legate de acest proiect, persoanele de contact sunt:

Monica MARIN – Manager de proiect

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici

E-mail: monica.marin@anfp.gov.ro

Cele mai citite

Bulgaria va depune plângere împotriva fugarei Ruja Ignatova, așa-numita Cryptoqueen

Bulgaria va depune plângere împotriva fugarei Ruja Ignatova, așa-numita Cryptoqueen, care a co-fondat o schemă de criptomonede despre care autoritățile de reglementare cred că...

Jude Bellingham, “distrus” de presa internațională după partida cu Slovenia

Echipa lui Gareth Southgate a oferit un joc "plictisitor" în faza grupelor, chiar dacă a terminat pe primul loc, iar presa engleză a taxat...

Viktor Orban „a recidivat”: În 2013, în România, a murit un om după un accident cu o mașină din coloana oficială

Accidentul a avut loc în timp ce coloana oficială a lui Viktor Orban gonea spre aeroportul din Stuttgart. Cum se întâmplă în astfel de...
Ultima oră
Pe aceeași temă