25.7 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSportMacovei: Ponta nu este străin de afacerile penale ale baronilor PSD

Macovei: Ponta nu este străin de afacerile penale ale baronilor PSD

Europarlamentarul Monica Macovei susține într-o postare pe blogul personal că Victor Ponta cunoaște afacerile și aranjamentele penale ale baronilor PSD.

”Ponta nu este străin de afacerile şi aranjamentele penale ale unor baroni din PSD şi îi păcăleşte pe români transmiţând mesajul că baronii PSD sunt cercetaţi doar pentru că PSD este bine cotat în judeţele respective. Ponta nu are cum să se “dezică” de Duicu, nici de Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj, nici de Nicuşor Constantinescu de la Constanţa sau de Radu Mazăre cât timp cunoaşte ce afaceri învârt aceştia, le tolerează şi, ca în cazul Duicu, contribuie la reuşita lor, devenind complice”, scrie Monica Macovei pe blog.

Monica Macovei apreciază că premierul îi ajută pe baronii PSD să pună în aplicare afacerile penale pentru a beneficia de susținerea lor la conducerea țării. 

”Obrăznicia lui Ponta, care declară că nu ar fi fost nimic ilegal dacă ar fi discutat în Guvern despre promovarea şefului Poliţiei Mehedinţi, este definitorie pentru o persoană care conduce un „grup infracţional organizat”, cum singuri s-au definit. Solidaritatea lui Ponta în faţa corupţiei este şi o formă de a le mulţumi baronilor PSD pentru că îl lasă în funcţie. Şi, pentru că Ponta este prim-ministru şi ia decizii pentru toată ţara, trebuie să ştim cât de implicat și de corupt este Ponta”, consideră europarlamentarul PDL.

Liderul PSD a declarat, luni, că nu se dezice de Adrian Duicu și de Ion Preoteasa deoarece cei doi sunt anchetați de procurorii DNA doar pentru că fac parte din Partidul Social Democrat.

Cele mai citite

ONU: Extinderea în Liban a războiului dus în prezent de Israel împotriva Hamas în Fâşia Gaza ar putea fi apocaliptică

Responsabilul ONU pentru situaţii umanitare de urgenţă, Martin Griffiths, a avertizat miercuri, la Geneva, că extinderea în Liban a războiului dus în prezent de...

Maramureș: Șoferul unei mașini de la salubritate a sărit de la volan şi a murit după ce s-a lovit de un podeţ

Angajaţii de la salubrizare se aflau la finalul programului de lucru când, într-o pantă abruptă din satul Văleni, Maramureş, maşina de gunoi ar fi...

Slovacia se alătură inițiativei Cehiei pentru achiziția de obuze destinate Ucrainei

Preşedintele slovac Peter Pellegrini a anunţat miercuri în timpul unei vizite în Republica Cehă că iniţiativa gestionată de aceasta din urmă pentru achiziţia de...
Ultima oră
Pe aceeași temă