17.8 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Avertizare de inundații în mai multe județe. Lista râurilor care vor...

UPDATE. Avertizare de inundații în mai multe județe. Lista râurilor care vor ieși din matcă

UPDATE 11.30: Râurile Telița și Taița, din județul Tulcea, vor fi sub avertizare Cod portocaliu de inundații în următoarele ore, potrivit prognozei pe termen scurt, emisă vineri de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA).

Astfel, până la ora 16.00, se vor înregistra torenți, pâraie și viituri rapide, cu posibile efecte severe de inundații locale și creșteri de debite și niveluri, respectiv posibile depășiri ale Cotelor de inundație, pe râurile din bazinele hidrografice Telița și Taița (județul Tulcea).

10.10: Și zona Moldovei este vizată de un cod galben de inundații, potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA).

Până la ora 20.00, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide, cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție pe râurile mici din bazinele hidrografice: Siret inferior — afluenții mici aferenți sectorului aval acumularea Călimănești (județele Vrancea și Galați), Bârlad — afluenții aferenți sectorului aval S.H. Bârlad (județele Vaslui, Bacău, Vrancea, Galați) și Prut — afluenții mici aferenți sectorului aval S.H. Drânceni (județele Vaslui și Galați).

Fenomenele periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare în bazinele hidrografice Suhu, Chineja, Zeletin și Elan.

Atenționările au fost transmisă către: Ministerul Apelor și Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Administrația Națională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administrațiile Bazinale de Apă: Siret și Prut — Bârlad, respectiv Sistemele de Gospodărire a Apelor: Galați, Vrancea, Vaslui și Bacău.


Mai multe bazine hidrografice vor fi vizate, vineri, de un cod portocaliu și de un cod galben de inundații, informează  Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA).

Un cod portocaliu de inundații va viza, până la ora 14.00, râurile mici din județul Constanța, unde, ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie și viituri rapide cu posibile efecte severe de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale Cotelor de inundație. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare în bazinele hidrografice: AgiCabul, Tibrin și Albești.

Până la ora 12.00, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie și viituri rapide pe râuri mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție pe râurile mici din Dobrogea (județele Constanța și Tulcea), însă fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare până la ora 10. 00 pe râurile din sudul și estul județului Constanța.

Cele mai citite

Trei țări europene recunosc statul Palestina, provocând nemulțumirea Israelului

Încă trei țări europene - Spania, Republica Irlanda și Norvegia - au luat decizia să recunoască statul Palestina, provocând nemulțumirea statului Israel. Teoretic, statul Palestina,...

Ciolacu se întoarce cu blugi turcești în coaliție. Cracul mai scurt e pentru PNL

Ilustrație: Marian Avramescu Deoarece, indiferent cât de mult rahat de Buzău ești pregătit să mănânci și să oferi în super anul electoral în curs,...

Glume despre Ciolacu, după vizita la Erdogan. “Marcele, eu ți-aș fi dat sabia lui Ștefan cel Mare, dar am auzit că nu ești moldovean”

Posibila restituire a sabiei lui Ștefan cel Mare către România, anunțată de premierul Ciolacu, a generat glume pe internet. Vizita premierului Marcel Ciolacu la Ankara,...
Ultima oră
Pe aceeași temă