23.3 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialNegociatorii isralieni şi palestinieni s-au reunit din nou, la Ierusalim

Negociatorii isralieni şi palestinieni s-au reunit din nou, la Ierusalim

 Negociatorii isralieni şi palestinieni s-au reunit din nou, duminică seara, la Ierusalim, în lipsa mediatorului american Martin Indyk, a anunţat un oficial palestinian pentru AFP, arată Mediafax.

Reuniunea dintre şefii negociatorilor palestinieni, Saeb Erakat, ministrul israelian al Justiţiei, Tzipi Livni, şi trimisul special al premierului israelian Benjamin Netanyahu, Yitzhak Molcho, a început la ora locală 18.00 (18.00, ora României), la Ierusalim, a precizat acest oficial.

Nicio confirmare nu a putut fi obţinută de la partea israeliană, care va sărbători începând de luni Paştele evreiesc.

Cele două părţi au multiplicat gesturile de ostilitate din momentul în care Israelul a refuzat să elibereze pe 29 martie al patrulea şi ultimul grup de prizonieri, cerând prelungirea negocierilor de pace după data de 29 aprilie.

Ultima întâlnire dintre negociatorii israelieni şi palestinieni a avut loc joi, în prezenţa trimisului american Martin Indyk, şi nu s-a soldat cu progrese. De atunci, Indyk s-a întors la Washington pentru "consultări", potrivit purtătoarei de cuvânt a Departamentului de Stat, Jennifer Psaki, care a precizat că diplomatul "se va întoarce în regiune săptămâna viitoare".

Cele mai citite

Utilitatea plafonării prețurilor la energie și gaze demonstrată prin date și fapte

Plafonarea prețurilor la energie electrică, introdusă la inițiativa PSD în 2022 și prelungită de Guvernul condus de Marcel Ciolacu până la 1 aprilie 2026,...

Descoperă H East Residence, un complex rezidențial cu apartamente moderne, care te fac să simți că ai ajuns acasă

Ești în căutarea unei locuințe noi și confortabile în București, aflată într-o locație foarte bine conectată și liniștită? Fă cunoștință cu H East Residence,...

Imagini teribile cu Celine Dion. Cum a fost fotografiată vedeta, la insistențele acesteia

Céline Dion, în vârstă de 56 de ani, a insistat să arate imagini cu ea în timp ce suferă o criză, în noul ei...
Ultima oră
Pe aceeași temă