25.7 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Gruia Stoica cere eliberarea din arest pentru că este postul Paștelui

UPDATE. Gruia Stoica cere eliberarea din arest pentru că este postul Paștelui

UPDATE: Omul de afaceri Gruia Stoica, acuzat de fapte de corupţie, va rămâne în arest, a hotărât Curtea de Apel Bucureşti (CAB), conform Mediafax.

Decizia CAB nu este definitivă şi poate fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Omul de afaceri Gruia Stoica, acuzat de fapte de corupţie, a cerut luni, la Curtea de Apel București (CAB), să fie judecat în libertate, invocând faptul că este postul Paștelui, informează Mediafax.

"Sunt un om de familie, (..) tot ceea ce am construit a fost pentru ceilalți oameni. Tot efortul pe care l-am făcut în viață s-a redus la 10 minute de înregistrate ambientală. (…) Este ireal ce se întâmplă", a spus Stoica, în fața judecătorilor CAB.

Citește și: Doru Boştină şi Gruia Stoica, audiaţi la DNA

Omul de afaceri care controlează Grup Feroviar Român (GFR) a precizat că discuția pe care a purtat-o cu avocatul Doru Boștină a fost una "ipotetică" şi a catalogat drept "utopie" faptul că i-ar fi dat acestuia trei milioane de euro pentru a afla prețul pe care îl va cere CFR Marfă la o licitație organizată de Complexul Energetic Oltenia.

Tot la procesul în care s-a discutat prelungirea perioadei de arestare a lui Stoica, avocatul acestuia, Viorel Roș, a ținut să sublinieze că "un inginer nu poate să fie închis, iar un avocat să fie liber".

"Nu cer arestarea domnului Boștină, ci același tratament pentru Gruia Stoica. E mai periculos domnul Gruia Stoica, care a renunțat la toate funcțiile pe care le deținea, decât domnul Doru Boștină? Cu siguranță că nu", a spus avocatul, în fața instanței.

Apărătorul lui Gruia Stoica a adăugat că Stoica și-a dat demisiile din toate funcțiile de conducere pe care le deținea, motiv pentru care nu mai este un pericol public.

Curtea de Apel București urmează să decidă dacă Gruia Stoica va fi cercetat în continuare în stare de arest sau în libertate.

Gruia Stoica şi Doru Boştină au fost trimişi în judecată la jumătatea lunii februarie, omul de afaceri fiind acuzat că i-ar fi dat avocatului trei milioane de euro pentru a afla preţul cerut de CFR Marfă la o licitaţie pentru transportarea cărbunelui organizată de Complexul Energetic Oltenia, la care participa şi GFR.

Gruia Stoica a fost deferit justiţiei, pentru cumpărare de influenţă, în stare de arest preventiv, iar Doru Boştină, cu interdicţie de a părăsi țara.

Cele mai citite

Remize albe la EURO 2024: Anglia-Slovenia 0-0 și Danemarca-Serbia 0-0. Se știu primele două meciuri din optimi

Marți s-a încheiat și cea de-a patra grupă de la EURO 2024, după meciurile Anglia - Slovenia, scor 0-0, respectiv Danemarca - Serbia, scor...

Bulgaria va depune plângere împotriva fugarei Ruja Ignatova, așa-numita Cryptoqueen

Bulgaria va depune plângere împotriva fugarei Ruja Ignatova, așa-numita Cryptoqueen, care a co-fondat o schemă de criptomonede despre care autoritățile de reglementare cred că...

Entuziasm și recunoștință din partea președintelui Iohannis, premierului Ciolacu și președintelui Senatului Ciucă după calificarea României în optimi la EURO 2024

Preşedintele Klaus Iohannis, premierul Marcel Ciolacu şi preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, au transmis, miercuri, mesaje de felicitare echipei naţionale de fotbal pentru calificarea în...
Ultima oră
Pe aceeași temă