33.4 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialZeci de solicitanți de azil afgani au fost expulzați din Germania

Zeci de solicitanți de azil afgani au fost expulzați din Germania

Germania a expluzat, miercuri, un prim grup de solicitanți de azil. Cei 38 de afgani au ajuns, miercuri, în Kabul, în virtutea acordului încheiat de guvernele de la Berlin și Kabul în luna octombrie, informează Reuters, citat de Agerpres.

„Era dimineață devreme și dormeam atunci când patru polițiști au venit la mine acasă și m-au arestat. Nu am avut timp să-mi iau telefonul mobil, laptopul și alte haine”, a declarat unul dintre afganii repatriați, Ali Madad Nasiri, care a adăugat că a trăit trei ani în Germania.

Ei au fost înregistrați de oficiali locali la Kabul înainte de a se deplasa în regiunile de origine din Afganistan. Afganii au devenit în 2016 al doilea mare grup de solicitanți de azil în Germania, după sirieni, potrivit datelor Biroului federal german de statistică (Destatis).

 

Acordul încheiat de guvernele german și afgan în luna octombrie a provocat proteste în mai multe orașe germane în ultimele săptămâni, organizațiile pentru apărarea drepturilor omului susținând că Afganistanul încă nu este o țară sigură și că, în aceste condiții, solicitanții de azil expulzați de Germania ar putea deveni ținta represaliilor.

Un purtător de cuvânt al Ministerului afgan pentru Refugiați a menționat că 10.000 de cetățeni afgani au revenit din Europa în acest an. Următorul zbor care va repatria din Germania solicitanți de azil este prevăzut pentru începutul lunii ianuarie.

Germania a primit 890.000 de migranți anul trecut, ceea ce a provocat în rândul opiniei publice temeri legate de securitatea internă și integrarea persoanelor respective și a dus la creșterea popularității partidului de extremă dreaptă „Alternativa pentru Germania”.

 

 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 854: Zelenski, inspecție în DonețK

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a mers astăzi la Pokrovsk, oraş situat aproape de o zonă dificilă a frontului în regiunea estică Doneţk, pentru a...

Julian Assange, liber, după un acord cu justiția americană

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, a pledat miercuri culpabil de încălcarea Legii americane privind spionajul în faţa unui tribunal din Insulele Mariane de Nord, un...

A fost ales noul secretar general al NATO

Cele 32 de state membre ale NATO l-au numit astăzi pe prim-ministrul interimar olandez Mark Rutte în postul de secretar general al Alianţei, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă