32.6 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSpecialPremierul Republicii Doneţk şi-a dat demisia

Premierul Republicii Doneţk şi-a dat demisia

Aleksandr Borodai, "premierul" autoproclamatei "Republici Populare Doneţk", şi-a anunţat joi demisia, urmând să fie înlocuit de Aleksandr Zaharcenko, relatează Mediafax.

"Astăzi, în cursul unei reuniuni a Guvernului, am anunţat că voi părăsi postul de premier al Republicii Populare Doneţk, pentru că vreau o schimbare", a declarat Borodai, cetăţean rus.

"Vă reamintesc că am venit aici pentru gestionarea crizei, fiind, în limbaj comercial, un manager de începere a unui proiect. Am venit în momentul constituirii Republicii Doneţk, într-o stare de haos şi vărsare de sânge", a explicat Borodai, precizând că va deveni "viceprim-ministru", urmând ca funcţia de "premier" să fie preluată de Aleksandr Zaharcenko, un ucrainean apropiat de liderul militar al insurgenţilor proruşi, Igor Strelkov.

Luptele s-au intensificat în ultimele zile între forţele ucrainene şi separatiştii proruşi, în oraşul Doneţk, principalul fief al rebelilor.

Cel puţin o persoană a fost ucisă, iar alte două au fost rănite joi, la Doneţk, după ce un spital din centrul oraşului a fost atacat cu obuze. Alţi trei civili au fost omorâţi într-un atac similar.

Cele mai citite

FOTO și VIDEO. Incendiu la un centru comercial din Ploiești

Un ansamblu care include magazine şi alţi operatori economici din Ploieşti a fost cuprins de un incendiu, în această dimineaţă, fiind emis mesaj RO-ALERT...

Istoria și semnificația numerelor norocoase în diverse culturi

Numerele au avut întotdeauna o importanță deosebită în viața oamenilor, fiind folosite pentru a înțelege și a da sens lumii înconjurătoare. În multe...

Cod galben de furtuni în 19 județe până mâine; căldură în Capitală

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică, valabilă până vineri dimineaţa în aproape jumătate din ţarăConform prognozei...
Ultima oră
Pe aceeași temă