25.7 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialLukaşenko: Belarusul respectă decizia Moldovei de a se apropia de Uniunea Europeană

Lukaşenko: Belarusul respectă decizia Moldovei de a se apropia de Uniunea Europeană

Belarusul respectă decizia Republicii Moldova de a se apropia de Uniunea Europeană cu care a semnat un Acord de Asociere, a declarat, la Chişinău, preşedintele Aleksandr Lukaşenko, relatează ziarul Timpul, preluat de Mediafax.

"Noi nu creăm probleme şi bariere care nu ar putea fi depăşite", a declarat Lukaşenko, într-o conferință de presă comună cu preşedintele moldovean Nicolae Timofti.

În ceea ce priveşte efectele restricțiilor impuse de Rusia, el i-a îndemnat pe producătorii din Republica Moldova "să nu exagereze lucrurile", să se adapteze la noile condiții, căutând posibilități de colaborare pe alte piețe. "Noi, dacă am ajuns la o înțelegere, ne vom respecta cu sfințenie obligațiile, puteți miza pe promisiunile noastre", a asigurat preşedintele Belarusului.

Apoi, Lukaşenko s-a referit la embargoul impus de Rusia asupra importurilor de fructe şi legume din Republica Moldova, liderul de la Minsk a asigurat că Belarusul nu va recurge la astfel de măsuri. "Dacă vor fi neînţelegeri, trebuie să clarificăm lucrurile. Dar dacă vor exista probleme, vom spune că nu putem colabora, că încălcăm alte înțelegeri, dar până acum nu ne-am confruntat cu astfel de probleme. Din contră, avem posibilități suplimentare de colaborare", a subliniat Lukaşenko.

Totodată, el s-a declarat adeptul "integrării de la Lisabona la Vladivostok" şi a afirmat că procesul european al Republicii Moldova nu trebuie să afecteze cooperarea bilaterală. Lukaşenko a mai precizat că aceasta este prima întâlnire bilaterală din ultimii paisprezece ani dintre un şef de stat moldovean şi unul belarus şi l-a invitat pe Timofti să participe la Summitul CSI, care va avea loc pe 10 octombrie la Minsk.

 

 

Cele mai citite

Donald Tusk continuă proiectul construirii unui aeroport gigant în centrul Poloniei

Premierul polonez Donald Tusk a anunţat miercuri că guvernul a decis să continue construirea unui aeroport gigant în centrul ţării, care va fi gata...

ONU: Extinderea în Liban a războiului dus în prezent de Israel împotriva Hamas în Fâşia Gaza ar putea fi apocaliptică

Responsabilul ONU pentru situaţii umanitare de urgenţă, Martin Griffiths, a avertizat miercuri, la Geneva, că extinderea în Liban a războiului dus în prezent de...

Iohannis, mesaj de Ziua Drapelului Național

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, astăzi, un mesaj de Ziua Drapelului Naţional, context în care a subliniat apartenenţa României la NATO, UE şi ONU şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă