26.2 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialGuvernul Republicii Moldova a respins informaţiile despre posibila introducere a vizelor pentru...

Guvernul Republicii Moldova a respins informaţiile despre posibila introducere a vizelor pentru cetăţenii ruşi

Executivul din Republica Moldova a respins, marţi, informaţiile apărute în presă despre posibila introducere a vizelor de călătorie pentru cetăţenii ruşi, relatează agenţia Tass şi portalul deschide.md.

"Informaţiile apărute în presă nu au nimic de-a face cu starea reală a lucrurilor. Guvernul nu vizează o eventuală introducere a vizelor de intrare pentru ruşi", a spus purtătorul de cuvânt al ministerului de Externe de la Chişinău.

Cotidianul Izvestia a citat surse din legislativul moldovean care susţin că deputaţii de la Chişinău discută o asemenea posibilitate. Ulterior, Igor Dodon, preşedintele Republicii Moldova, s-a declarat împotriva aprobării unui astfel de proiect de lege, menţionând că 500.000 de cetăţeni moldoveni locuiesc în Federaţia Rusă.

Deputatul moldovean Artur Reşetnicov, membru al Comisiei pentru Securitate Naţională, Apărare şi Ordine Publică, a spus că subiectul este unul artificial.

"Primul lucru la care m-am gândit este lupta lui Don Quijote cu morile de vânt. Opinia mea este că acest subiect este creat artificial. În cadrul coaliţiei, acest subiect nu a fost abordat. Nu există niciun motiv pentru adoptarea un asemenea decizii. Faptul că a urmat imediat reacţia preşedintelui ţării demonstrează că ideea a venit de acolo şi el a reacţionat", a spus Reşetnicov.

Secretarul Comisiei pentru Politică Externă şi Integrare Europeană din Parlamentul de la Chişinău, Serghei Stati, a respins de asemenea informaţiile apărute în presă: "Nu cunosc de unde au luat asta, de ce Dodon a acceptat să comenteze ceea ce nu există. În primul rând, Parlamentul se află în vacanţă. Sesiunea este închisă. Care Parlament poate lua decizii cu privire la aplicarea sau nu a regimului de vize?! Este o încercare de a-şi crea imaginea de luptător cu morile de vânt".

Cele mai citite

VIDEO. Ciolacu, despre importanța militarilor pentru națiunea română. Ceremonii și demonstrații militare, la Buzău

Militarii reprezintă pilonii pe care se sprijină siguranţa şi suveranitatea naţiunii române, a declarat premierul Marcel Ciolacu.Şeful Executivului a participat, la Buzău, la ceremonia...

Acord de principiu al statelor UE, pentru deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina și Republica Moldova

Ambasadorii celor 27 de ţări ale Uniunii Europene şi-au dat "acordul de principiu" cu privire la deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina şi Republica...

Toți portughezii vor purta tricou CR7 la EURO 2024, ca să nu mai existe dubii în legătură cu marcatorul

IlustrațiiȘ Marian Avramescu Legenda vie a fotbalului portughez Cristiano Ronaldo mai are doar câteva zile până la debutul la Turneul Final al Campionatului European...
Ultima oră
Pe aceeași temă