Baterie antirachetă suplimentară, desfăşurată de SUA în Coreea de Sud

de Roxana Petre , 13 februarie 2016 - stire actualizata la ora 09:28, 13 februarie 2016
Baterie antirachetă suplimentară, desfăşurată de SUA în Coreea de Sud

Armata Statelor Unite a anunţat, sâmbătă, că au desfăşurat o baterie antirachetă Patriot suplimentară în Coreea de Sud, ca urmare a testului balistic şi lansarea unei rachete de către autorităţile de la Phenian, informează AFP, citată de Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Comandamentului forţelor americane din Coreea, acţiunea face parte "dintr-un exerciţiu de desfăşurare de urgenţă. efectuat ca reacţie la recentele provocări nord-coreene".

Citeşte şi: SUA: Camera Reprezentanţilor a aprobat extinderea sancţiunilor împotriva Coreei de Nord

Bateria Patriot suplimentară a fost desfăşurată temporar, după ce a fost adusă săptămâna aceasta cu avionul, de la baza americană Fort Bliss, Texas. În prezent, bateria efectuează teste de apărare împotriva rachetelor balistice, la baza aeriană Osan, la 47 de kilometri sud de Seul. 

"Exerciţii ca acestea garantează că suntem gata să reacţionăm împotriva unui atac al Coreii de Nord", a declarat generalul Thomas Vandal, comandantul celei de-a 8-a Armate americane. 

Acţiunea intervine în condiţiile în care SUA şi Coreea de Sud şi-au anunţat intenţia de a demara cât mai repede discuţii în vederea unei eventuale desfăşurări pe teritoriul sud-coreean a sistemului antirachetă american THAAD (Terminal High Altitude Area Defense). Anunţul a intervenit ca reacţie la cel de-al patrulea test balistic al Coreii de Nord, efectuat la 6 ianuarie şi urmat de lansarea unei rachete, cu nerespectarea rezoluţiilor ONU.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design