25.7 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialAlegeri legislative în Irak

Alegeri legislative în Irak

În Irak au loc primele alegeri legislative de la retragerea trupelor americane. irourile de vot s-au deschis miercuri la ora locală 07.00 (07.00 ora României), informează Mediafax.

Irakienii vor opta, până la ora locală 18.00, între peste 9.000 de candidaţi, în timp ce ţara este antrenată de mai multe luni într-o spirală a violenţelor care s-a soldat deja cu peste 3.000 de morţi de la începutul anului.

Premierul şiit, Nuri al-Maliki, este considerat favorit, în pofida unui bilanţ criticat.

În afară de violenţele zilnice, lista problemelor din Irak este lungă: şomaj, corupţie şi servicii publice aproape inexistente.

Dar campania s-a concentrat în special asupra securităţii, într-o ţară în care 25 de irakieni mor în medie în fiecare zi începând din ianuarie.

Aproximativ 90 de persoane au fost ucise în ultimele 24 de ore, generând temeri privind o participare slabă la vot a irakienilor.

Cele mai citite

Slovacia se alătură inițiativei Cehiei pentru achiziția de obuze destinate Ucrainei

Preşedintele slovac Peter Pellegrini a anunţat miercuri în timpul unei vizite în Republica Cehă că iniţiativa gestionată de aceasta din urmă pentru achiziţia de...

Mbappe și Ronaldo, resemnați. Golgheterul EURO 2024 e autogolul

Ilustrație: Marian Avramescu Supervedetele fotbalului Cristiano Ronaldo și Kylian Mbappe sunt pe cale să plece cu cozile între picioare de la Turneul Final al...

Construcție filosofică

O condiție a vieții izbutite este cunoașterea realității în care se trăiește. Împărtășesc opinia că, printre formele spiritului, filosofiei îi revine să asigure reflecția...
Ultima oră
Pe aceeași temă