22.5 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialGala Premiilor GRAMMY s-a încheiat. Cine sunt marii câştigători

Gala Premiilor GRAMMY s-a încheiat. Cine sunt marii câştigători

Cea de-a 57-a gală a premiilor Grammy, decernate de National Academy of Recording Arts & Sciences duminică seară la Los Angeles, a luat sfârşit, printre marii câştigători numărându-se Beyonce, Sam Smith, Eminem şi Pharell, infomează Agerpres. 

Cântărețul soul britanic Sam Smith a câștigat duminică seară, la cea de-a 57-a ceremonie de decernare a premiilor Grammy, premiul pentru cel mai bun artist nou. 

Solistul de 22 de ani a înregistrat o ascensiune fulminantă de la lansarea piesei "Stay with me", unul din cele mai mari hituri ale anului 2014, de pe albumul "I'm not the only one", transmite AFP.

Pharrell Williams a fost recompensat la categoria cel mai bun interpret pop solo, iar Beyonce a fost desemnată cea mai bună interpretă R&B. 

Premiul pentru cel mai bun album de muzică alternativă i-a fost acordat în acest an St. Vincent, cântăreață și instrumentistă cunoscută pentru amestecul genurilor. Pe numele său real Anne Clark, artista a primit recompensa pentru al patrulea album, care poartă numele său de scenă. Ea nu a fost prezentă la Staples Center pentru a primi primul său premiu Grammy.

Eminem a câștigat al șaselea său premiu Grammy la categoria cel mai bun album rap, pentru "The Marshall Mathers LP 2", devenind rapperul cu cele mai multe premii. Este cel mai bine vândut album al unui cântăreț în Statele Unite. Principala concurentă a cântărețului de 42 de ani a fost modelul australian de 24 de ani Iggy Azalea, care ar fi fost prima femeie câștigătoare la această categorie dacă i s-ar fi acordat premiul Grammy. Nici Eminem nu a fost prezent duminică la decernarea premiilor.

Premiul pentru cel mai bun album al anului i-a fost atribuit lui Beck pentru "Morning Phase", iar pentru cel mai bun album electronic, lui Aphex Twin pentru "Syro".

Lista  principalilor câştigători la premiile Grammy: 

Cântecul anului (acordat compozitorilor) : "Stay with me" — James Napier, William Phillips și Sam Smith

Înregistrarea anului: "Stay with me" — Sam Smith 

Albumul anului: "Morning Phase" — Beck 

Cel mai bun album rap: "The Marshall Mathers LP 2" — Eminem.

Cel mai bun album country: "Platinum" — Miranda Lambert 

Cel mai bun artist nou: Sam Smith

Cel mai bun album vocal pop: "In the lonely hour" — Sam Smith

Cel mai bun album rock: "Morning Phase" — Beck

Cel mai bun album contemporan urban: "Girl" — Pharrell Williams 

Cel mai bun album dance/electronic: "Syro" — Aphex Twin

Cel mai bun album de muzică alternativă: "St. Vincent" — St. Vincent

Cele mai citite

Remize albe la EURO 2024: Anglia-Slovenia 0-0 și Danemarca-Serbia 0-0. Se știu primele două meciuri din optimi

Marți s-a încheiat și cea de-a patra grupă de la EURO 2024, după meciurile Anglia - Slovenia, scor 0-0, respectiv Danemarca - Serbia, scor...

Indiferent când e primul tur și când e al doilea tur al prezidențialelor, Ciucă tot a ieșit cu turul rupt

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Național Liberal (PNL), generalul Nicolae Ionel Ciucă, nu s-a săturat să piardă cu 0 – 2 în fața președintelui...

Mbappe și Ronaldo, resemnați. Golgheterul EURO 2024 e autogolul

Ilustrație: Marian Avramescu Supervedetele fotbalului Cristiano Ronaldo și Kylian Mbappe sunt pe cale să plece cu cozile între picioare de la Turneul Final al...
Ultima oră
Pe aceeași temă