23.3 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialCascadorul Szobi Cseh a fost înmormântat cu onoruri militare, la cimitirul Bellu

Cascadorul Szobi Cseh a fost înmormântat cu onoruri militare, la cimitirul Bellu

Cascadorul şi actorul Szobi Cseh a fost înmormântat cu onoruri militare, duminică, la cimitirul Bellu din Bucureşti, în prezenţa familiei, dar şi a câtorva sute de admiratori şi apropiaţi, precum şi colegi de breaslă.

Slujba de înmormântare a început la ora 15.00, la capela cimitirului Bellu catolic, sicriul – acoperit cu drapelul României – cu trupul neînsufleţit al lui Szobi Cseh fiind scos din capelă în jurul orei 15.30, în aplauzele celor veniţi să îl conducă pe ultimul drum.

Sicriul a fost purtat de militari din Regimentul 30 Gardă "Mihai Viteazul", care au şi tras cele trei salve, la coborârea acestuia în mormânt, în aplauzele celor prezenţi.

Szobi Cseh a fost înmormântat pe Aleea Artiştilor din cimitirul Bellu.

La funeraliile cascadorului au participat câteva sute de persoane, apropiaţi, artişti, dar şi admiratori ai acestuia. Printre aceştia s-au numărat Vladimir Găitan, Ion Besoiu, Cabral şi soţia sa, Andreea Ibacka, Elvira Deatcu şi Carmen Tănase.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al cascadorului Szobi Cseh a fost depus la capela cimitirului Bellu sâmbătă. Coroane de flori din partea preşedintelui Traian Băsescu şi a premierului Victor Ponta au fost aduse la capelă, alături de altele din partea familiei, prietenilor, precum şi a Asociaţiei Cascadorilor Profesionişti din România. Tot din partea Preşedinţiei au fost aduse sâmbătă familiei medalia şi brevetul Ordinul Naţional Steaua României – în grad de Cavaler, care i-au fost acordate postmortem cascadorului vineri, pentru talentul şi profesionalismul dovedite în cinematografie, teatru şi televiziune, precum şi pentru implicarea în combaterea unor fenomene sociale negative.

Cascadorul Szobi Cseh a murit în noaptea de joi spre vineri, la Institutul Clinic Fundeni din Capitală, la vârsta de 71 de ani, fiind diagnosticat cu mielom multiplu.

Cascadorul a decedat după o grea suferinţă, în urma complicaţiilor renale, hepatice, cardiace şi pulmonare severe, acesta nerăspunzând la tratamentul intensiv aplicat.

Cseh a fost diagnosticat în iulie 2012 cu mielom multiplu în formă avansată, complicată cu tumori plasmocitare osoase, amiloidoză şi boală renală. A primit tratament citostatic şi radioterapie, având atunci o evoluţie a bolii bună, însă din mai 2013 au apărut semne de progresie a bolii.

Szobi Cseh a fost cel mai prolific şi cel mai cunoscut cascador al cinematografiei române, cu peste 150 de filme la activ, de la "Dacii" lui Sergiu Nicolaescu, debutul său, până la "Amen" de Costa-Gavras.

Promotorul şcolii de cascadorie din România, Szobi Cseh a colaborat la realizarea a peste 150 de filme artistice, lungmetraje şi de televiziune, din care 25 sunt producţii străine sau coproducţii.

Cele mai citite

Shifty Shellshock, solistul trupei Crazy Town – al cărui nume real este Seth Binzer – a decedat la vârsta de 49 de ani

S-a stins din viață solistul trupei Crazy Town, Shifty Shellshock, la vârsta de 49 de ani. Numele său real este Seth Binzer. Vestea a fost...

Trump încearcă să excludă probele confiscate din casa din Florida

Avocații lui Donald Trump urmează să ceară unui judecător american să interzică procurorilor să folosească dovezi esențiale în procesul penal în care fostul președinte...

Noi dezvăluiri în dosarul Coldea-Dumbravă. Rețeaua extinsă în străinătate

Generalul Dumitru Dumbravă este asociat într-o firmă ce se ocupă cu energia electrică solară. Partenerul lui Florian Coldea a deschis o firmă în luna...
Ultima oră
Pe aceeași temă