29 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăInternaționalTrump încearcă să excludă probele confiscate din casa din Florida

Trump încearcă să excludă probele confiscate din casa din Florida

Avocații lui Donald Trump urmează să ceară unui judecător american să interzică procurorilor să folosească dovezi esențiale în procesul penal în care fostul președinte al SUA este acuzat că a păstrat ilegal informații clasificate după ce a părăsit funcția, notează Reuters.

Se așteaptă ca avocații lui Trump, candidatul republican la președinție, să îi solicite judecătoarei districtuale americane Aileen Cannon, cu sediul în Florida, să suprime probele confiscate în timpul unei percheziții efectuate de FBI în casa și clubul social Mar-a-Lago ale lui Trump în august 2022 și colectate de la avocatul său de odinioară.

Dovezile sunt fundamentale pentru cazul intentat de avocatul special Jack Smith, iar Trump se confruntă cu obstacole juridice în excluderea acestora. Dar Cannon, care a fost nominalizat de Trump, i-a dat dreptate într-o contestație anterioară a percheziției FBI.

Avocații lui Trump au susținut că mandatul de percheziție de la Mar-a-Lago a încălcat Constituția SUA, deoarece a acordat agenților “mână liberă” de a cerceta proprietatea pentru a confisca potențiale probe. De asemenea, aceștia susțin că procurorii nu l-au informat pe judecătorul care a aprobat mandatul cu privire la informații utile pentru apărarea lui Trump.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă