31.2 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSpecialAfacerist reținut pentru evaziune cu alcool

Afacerist reținut pentru evaziune cu alcool

Un afacerist a fost reținut pentru evaziune fiscală și înșelăciune, după ce ar fi adus bugetului de stat un prejudiciu de peste un milion de euro prin neînregistrare în evidențele contabile veniturile provenite din comercializare băuturilor alcoolice.  

”În dimineaţa de luni, 19 mai a.c., poliţiştii Capitalei specializaţi în investigarea fraudelor, împreună cu procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi cu sprijinul specialiştilor Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., au făcut percheziţii în Bucureşti şi au pus în aplicare două mandate de aducere, într-un dosar privind comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi înşelăciune.

În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii bucureşteni le-au depistat şi condus la sediul Poliţiei Capitalei, pe cele două persoane bănuite de comiterea infracţiunilor, prin care s-ar fi produs un prejudiciu bugetului de stat, de peste un milion de euro”, informează Poliția Capitalei.

Citește și: Percheziții la comercianții de băuturi alcoolice. Evaziune fiscală de peste un milion de euro

Acţiunea poliţiştilor Capitalei survine în urma cercetărilor efectuate şi a documentării activităţii a două persoane, un bărbat în vârstă de 49 de ani şi o femeie în vârstă de 58 de ani, care, în perioada 2010 – 2012, în calitate de reprezentant şi administrator, respectiv asociat al unei societăţi comerciale, nu ar fi înregistrat, în evidenţa contabilă, venituri provenite în urma comercializării de băuturi alcoolice.

Mai mult, în perioada februarie – august 2011, bărbatul ar fi indus în eroare pe reprezentanţii unei societăţi comerciale, cu ocazia încheierii şi executării unui contract de vânzare-cumpărare de băuturi alcoolice, prin emiterea unui număr de cinci bilete la ordin şi două file CEC, instrumente ce ar fi fost refuzate la plată, pentru lipsă disponibil în cont.

Totodată, poliţiştii Capitalei au constatat faptul că băuturile alcoolice achiziţionate ar fi fost comercializate, de cel în cauză, fără a înregistra aceste operaţiuni în contabilitatea societăţii comerciale pe care o administra.

Poliţia Capitalei continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi înşelăciune, cu bărbatul în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor.

Cele mai citite

Cisiordania: Un soldat israelian a fost ucis și unul rănit în timpul unui raid militar

Un soldat israelian a fost ucis şi unul a fost grav rănit în timpul unui raid militar în Cisiordania, a anunţat armata, citată de...

Va juca Andy Murray la Wimbledon? “Aș spune că…”

Tenismanul britanic Andy Murray continuă să spere că va participa pentru ultima dată la Wimbledon săptămâna viitoare. Cu toate acestea, el admite că este...

Elenei Lasconi i-ar fi suficientă o noapte de președinte ca a lui Geoană, ca să vorbească mai mult ca Iohannis

Ilustrație: Marian Avramescu La cum a început să turuie primarul municipiului Câmpulung, Elena Lasconi, imediat după ce a fost aleasă online președinte al Uniunii...
Ultima oră
Pe aceeași temă