31.2 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSpecial16 persoane, reținute la Mehedinți în urma celor 54 de percheziții de...

16 persoane, reținute la Mehedinți în urma celor 54 de percheziții de miercuri

16 persoane au fost reținute de polițisti în urma celor 54 de percheziţii efectuate de Poliția Română în municipiul București și pe raza a 14 județe, la persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani. 

”În urma celor 54 de percheziții efectuate ieri, 8 octombrie, polițiștii au ridicat documente contabile aparținând mai multor societăți comerciale, precum și 2 autoturisme de lux, în valoare de aproximativ 60.000 de euro, față de care urmează să instituie sechestru asigurător.

De asemenea, 22 de persoane bănuite de săvârșirea infracţiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani au fost conduse la audieri”, informează IGPR.

Pe baza administrării probatoriului, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de 16 persoane, urmând ca joi, 9 octombrie, să fie prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Reamintim că, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Fraudelor din I.G.P.R., peste 250 de poliţişti, dintre care 75 specializaţi în investigarea fraudelor, sprijiniţi de poliţişti de investigaţii criminale, ordine publică şi arme, explozivi şi substanţe periculoase, precum şi luptători de acţiuni speciale şi jandarmi, au acționat pe raza Municipiului Bucureşti şi a 14 judeţe (Mehedinţi, Iaşi, Giurgiu, Bihor, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Dolj, Vrancea, Buzău, Ilfov, Ialomiţa şi Galaţi) pentru probarea activităţii infracţionale a mai multor persoane fizice şi juridice bănuite de comiterea de infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Citește și: Percheziții în 14 județe și București într-un caz de evaziune cu 3 milioane de euro prejudiciu

Au fost efectuate 54 de percheziţii la locuinţe şi sedii de societăţi comerciale, fiind puse în aplicare 30 de mandate de aducere. 

În fapt, în perioada 2013 – 2014, reprezentanţii societăţilor implicate ar fi realizat achiziţii de mărfuri în sistem intracomunitar din Ungaria, Bulgaria şi Polonia (mase plastice, materiale de construcţie, profile din PVC, ţevi, tablă, fier beton), pe care le-ar fi revândut pe piaţa internă, eludând plata TVA şi a impozitului pe profit, prin înregistrarea în contabilitate de achiziţii fictive de la alte societăţi controlate de persoanele bănuite.

Activităţile infracţionale s-ar fi derulat în complicitate cu mai multi transportatori care schimbau documentele de transport la intrarea în ţară, creând astfel o aparenţa de legalitate a transporturilor de mărfuri. 

Prejudiciul estimat până în prezent este de 3.000.000 de euro, reprezentând taxe şi impozite sustrase de la plată.

Întreaga activitate a beneficiat de suportul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii. 

Cele mai citite

România-Olanda în optimi de finală la EURO 2024. Tabloul complet al meciurilor din optimi

S-a decis tabloul complet al optimilor de finală de la EURO 2024. Cu siguranţă, cea mai aşteptată partidă pentru noi este duelul România –...

Oral-B lansează, în cadrul Romanian Design Week, “Harta îngrijirii monumentale” – o colecție de clădiri de valoare ale Bucureștiului

De la zâmbetul tău la orașul unde trăiești, Oral-B și Romanian Design Week sărbătoresc îngrijirea la cel mai înalt nivel Oral-B, cu susținerea Romanian Design...

România-Olanda în optimi de finală la EURO 2024. Tabloul complet al meciurilor din optimi

S-a decis tabloul complet al optimilor de finală de la EURO 2024. Cu siguranţă, cea mai aşteptată partidă pentru noi este duelul România –...
Ultima oră
Pe aceeași temă