25.7 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialUPDATE Criză Ucraina: Reuniune de urgență a CSAT. Militanții proruși pun stăpânire...

UPDATE Criză Ucraina: Reuniune de urgență a CSAT. Militanții proruși pun stăpânire pe regiunea Donețk!

UPDATE: Președintele interimar al Ucrainei, Oleksandr Turcinov, a convocat o reuniune de urgență a Consiliului Național de Apărare al țării, la Kiev, după ce Ministerul de Interne din Donețk dar și alte clădiri oficiale din regiune, au căzut în mâinile militanților proruși. De asemeni oficialii ucraineni semnalează conflicte armate între separatiști și forțele de ordine ucrainene, în mai multe orașe din estul țării, conform AFP.

Ministrul de Interne consideră acțiunile din estul țării o agresiune și o provocare a Federației Ruse. Ministrul anunță că lupte au loc și la această oră în mai multe orașe din regiunea Donețk, cum ar fi Krasnâi Liman, acolo unde separatiștii folosesc arme de proveniență rusească sau Kramatorsk.

—-

Militanții proruși din estul Ucrainei au pus stăpânire pe sediul regional al Ministerului de Interne din Donețk. Drept urmare șeful poliției din regiune și-a anunțat demisia, el neputând ține piept activiștilor. Criza din Donețk care a început dimineață, după ce militanții proruși au ocupat o localitate și sediul unui comisariat de poliție se adâncește de la o oră la alta.

"În conformitate cu cererile dumneavoastră am decis să demisionez", a declarat Kostiantin Pojidaiev, șeful poliției din Donețk. Oficialul a demisionat după ce sediul poliției, centrul regional al Ministerului de Interne, a fost ocupat de circa 200 de persoane, unele dintrele purtând cagule, militanți proruși.

Citește și Comisariat din Estul Ucrainei, ocupat de proruși. Vezi reacția Ministrului de Interne

La această oră, pe edificiul Ministerului de Interne din oraș este arborat steagul republicii separatiste, autoproclamate, din Donețk.

Criza din Ucraina a ajuns la un nou punct fierbinte după ce sâmbătă activiștii din zona Donețk au început să pună stăpânire pe mai multe sedii administrative locale. În decursul dimineții mai multe persoane cu cagule și căști de protecție, fără însemne au ocupat comisariatul de poliție din Slaviansk, localitate situată la câteva zeci de kilometri de capitala regională, Donețk. 

Militanții au luat în stăpânire 400 de pistoale și 20 de automate o dată cu ocuparea edificiului din Slaviansk, oraș cu o populație de circa 100.000 locuitori.

Cele mai citite

Iohannis, la Consiliul European, unde se discută sprijinul pentru Ucraina și Republica Moldova

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, mâine şi poimâine, la Consiliul European, la Bruxelles, printre subiectele reuniunii numărându-se sprijinul pentru Ucraina şi Republica Moldova, respectiv...

Takuto Oshima, mijlocaș japonez, a semnat cu Universitatea Craiova

Universitatea Craiova a realizat al treilea transfer al verii prin semnarea mijlocașului japonez Takuto Oshima. Costel Gâlcă, antrenorul echipei, a insistat pentru aducerea acestui...

Construcție filosofică

O condiție a vieții izbutite este cunoașterea realității în care se trăiește. Împărtășesc opinia că, printre formele spiritului, filosofiei îi revine să asigure reflecția...
Ultima oră
Pe aceeași temă