24 C
București
duminică, 2 octombrie 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaVIDEO: UE continuă să ajute Ucraina

VIDEO: UE continuă să ajute Ucraina

Miniștrii de externe ai Uniunii Europene au încercat să demonstreze că blocul își poate menține sprijinul financiar și militar pentru Ucraina, chiar dacă au trecut 5 luni de la război.

Cel mai înalt diplomat al blocului, Josep Borrell, a declarat că impunerea de sancțiuni împotriva Rusiei a fost decizia corectă, în ciuda creșterii prețurilor la alimente și energie.

„Unii lideri europeni au spus că sancțiunile au fost o eroare, o greșeală. Ei bine, eu nu cred că a fost o greșeală. Este ceea ce a trebuit să facem și ceea ce vom continua să facem”, a declarat Josep Borrell reporterilor.

„Este important să arătăm că vom fi alături de Ucraina pe termen lung. Rusia încearcă să ne epuizeze, iar noi ne opunem în mod clar acestui lucru prin unitatea europeană și transatlantică”, a declarat ministrul german al afacerilor europene, Anna Luehrmann.

Comentariile au fost făcute în contextul în care miniștrii de externe urmau probabil să aprobe o finanțare de peste 507 milioane de dolari din partea UE pentru a furniza arme Ucrainei, ceea ce ridică sprijinul de securitate al blocului la 2 miliarde de euro de când forțele rusești au pătruns în Ucraina la 24 februarie. De asemenea, aceștia sunt aproape de a conveni asupra unei interdicții de import pentru aurul rusesc.

Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, se va adresa celor 27 de miniștri ai UE prin videoconferință în cursul zilei de luni, iar diplomații UE se așteaptă ca acesta să pledeze pentru mai multe sancțiuni, mai multe arme și pentru menținerea unei linii dure față de Rusia.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Alexandru Arşinel a fost înmormântat

Actorul Alexandru Arşinel, care a murit la vârsta de 83 de ani, joi, la Spitalul Universitar din Capitală, a fost înmormântat, duminică, la Cimitirul...

Anchetă la Focșani: Un militar de 22 ani a fost împușcat în cap

Un militar din cadrul unei unități a Brigăzii 8 ROT Focșani a fost găsit împușcat în cap. Ancheta a fost preluată de procurorii militari pentru...

Populația de la Roșia Montană trebuie evacuată de urgență. Pericol la barajul lacului de acumulare

Populația din localitatea Roșia Montană trebuie evacuată de urgență, după ce s-a semnalat o avarie la barajul lacului Tăul Mare. UPDATE 15.00 La Ministerul Mediului...
Ultima oră
Pe aceeași temă