4 C
București
marți, 6 decembrie 2022
AcasăEconomieEconomie internaționalVIDEO: Turiștii londonezi se bucură de scăderea lirei sterline, în timp ce...

VIDEO: Turiștii londonezi se bucură de scăderea lirei sterline, în timp ce rezidenții sunt îngrijorați

În timp ce lira sterlină a atins un minim record față de dolar și obligațiunile britanice s-au scufundat luni, turiștii internaționali care au vizitat Londra au adoptat un ton mai degrabă optimist, în timp ce locuitorii Marii Britanii au resimțit provocările incertitudinii din viitorul apropiat.

Theresa Ngai, care se afla în vizită din Taiwan, a declarat că este o bună oportunitate pentru turiști, în timp ce Heather Davidson, turist american, a lăsat să se înțeleagă că este deschisă să cheltuiască mai mult în timpul călătoriei sale în Londra acum.

David Appleby, un turist din Sydney, a declarat că se așteaptă ca mai mulți australieni să ia în considerare vizitarea Marii Britanii, având în vedere ratele de schimb mai bune pentru dolarul australian. „Este o mare diferență atunci când primești mai mult pentru banii tăi, ceea ce îi face pe oameni să vrea să călătorească”, a spus Appleby.

Dar, în timp ce turiștii se bucurau, locuitorii locali, precum Jason Emery, se pregăteau pentru o recesiune: „Cred că este evident că urmează un fel de recesiune, dacă nu cumva este deja aici și va trebui să trecem prin ea, cred… Depinde de cât va dura. Cred că dacă vom trece de Crăciun și de primul trimestru, ar putea fi bine. Cine știe?”

Lira sterlină britanică s-a prăbușit în urma planurilor prezentate de noul prim-ministru al țării, Liz Truss, și de ministrul de finanțe, Kwasi Kwarteng, de a reduce taxele și de a crește cheltuielile pentru a atenua creșterea prețurilor la energie, cu puține detalii despre modul în care guvernul le va finanța.

Mick McTiernan, un oficial sindical pensionat, a criticat direcția noii administrații.

„Se fură de la cei mai săraci din societate și se dau banii doar celor mai bogați. Este un nonsens total. Și dacă ne uităm la modul în care a evoluat astăzi lira sterlină, se va ajunge la o catastrofă totală”, a declarat McTiernan, adăugând: „Bănuiesc că impactul va fi destul de dezastruos”.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
00:01:04

Vulcanul Java din Indonezia obligă mii de oameni să se evacueze

Vulcanul Java din Indonezia a obligat mii de oameni să se evacueze din calea cenușei ce a fost aruncată în zona din jurul lui....

Nouriel Roubini prevestește venirea mamei crizelor economice

Niciun economist de marcă sau vreo instituție de consultanță financiară nu s-a hazardat în predicții asupra viitorului. Economistul Nouriel Roubini, supranumit “profetul crizei,” riscă...

Un incendiu s-a produs pe platforma Kronospan din Sebeş

Un incendiu a izbucnit în noaptea de luni spre marţi pe platforma Kronospan din Sebeș, producător de plăci pe bază de lemn, ca urmare...
Ultima oră
Pe aceeași temă